21.05.2008. / 11:00

Autor: Katja Mihovilović

Chris Noth: Faca je još samo na filmu

Glumac koji se proslavio ulogom nepopravljivog ženskara Face u seriji "Seks i grad" i novom istoimenom filmu, u stvarnosti je vjeran partner svojoj djevojci i otac 4-mjesečnog sina Oriona

Iako se nije pojavio na nedavnoj londonskoj premijeri filma "Seks i grad“, jedan od glavnih zvijezda filma, glumac Chris Noth, koji je u njemu reprizirao svoju slavnu ulogu Face, svejedno je bio jedna od glavnih tema nagađanja vezanih uz filmski nastavak ove superuspješne serije. Naime, iako se film još nije ni počeo prikazivati u kinima, već se spominje mogućnost da se ubrzo snimi i drugi dio, no još uvijek nije poznato hoće li se u njemu vratiti i Faca. Takvim je nagađanjima zadnjih mjeseci pridonio i sam Chris Noth. Naime, u javnosti se pojavila glasina o tome da u filmu umre jedan od glavnih likova a javnost je, bazirajući svoje zaključke na nekim glumčevim nedavnim provokativnim izjavama, zaključila da će umrijeti upravo - Faca.
O mogućnosti snimanja filma "Seks i grad“ govorilo se godinama prije nego li je on doista i snimljen, kao i o mogućim raspletima priče o četiri najbolje prijateljice iz New Yorka koje su prije deset godina u istoimenoj seriji uz televizor prikovale milijune gledatelja širom svijeta. Ovih dana govori se samo o ekstravagantnoj kreaciji u kojoj se glavna glumica Sarah Jessica Parker, koja u seriji i filmu glumi novinarku Carrie Bradshaw, pojavila na londonskoj premijeri filma. No zadnjih se mjeseci naveliko nagađa i o neočekivanim problemima, pa i tragedijama, s kojim se u filmu navodno suočavaju glavne junakinje - pa tako i o najavljenoj smrti jednog od glavnih likova.
Vjerni gledatelji nagrađivane i hvaljene serije, utemeljene na romanu Candace Bushnell, sjećaju se da je Faca imao problema sa srcem te čak završio u bolnici. Nagađanja je pojačala i Cynthia Nixon, javnosti poznatija kao odvjetnica Miranda Hobbes, koja je u jednom talk-showu otkrila da će Carrie biti slomljena jer će u filmu umrijeti njoj izuzetno bliska osoba. Iako se lik Samanthe u seriji borio s rakom dojke a u filmu je Charlotte trudna i treba roditi, sve četiri junakinje pojavljuju se u posljednjim scenama filma pa je nedvojbeno da je ipak riječ o nekom od sporednih likova. Ipak, je li to tek marketinški trik ili puko zadirkivanje samih glumaca, pa tako i Notha koji je jednom prilikom izjavio da Faca umire, znat će se uskoro.
Naime, budući da se, kao i serija, film snimao velikim dijelom na vanjskim lokacijama, bilo je neizbježno da će fotografije sa snimanja ubrzo završiti na internetu te da će se odmah početi nagađati o tome kakve sudbine iščekuju glavne likove, njihove obitelji i prijatelje. Zbog toga su neke scene snimane i u nekoliko varijanti, kako bi zavarali gledatelje te kako bi završetak do same premijere bio neizvjestan. Ono što je odmah postalo jasno jest da ljubav između Carrie i Face u filmu i dalje cvate. Ta često burna veza, s brojnim prekidima koje je uzrokovala njegova odbojnost prema monogamiji, činilo se, ipak je došla na svoje u posljednjoj epizodi serije, prikazanoj 2004. godine. Oni u filmu još, doduše, ne žive zajedno, ali traže zajednički stan, što je za Facu ipak golem korak.
No, kako je najavio Noth, ono najvažnije tek se treba dogoditi, aludirajući na dugoočekivano vjenčanje Carrie i Face, za koje također i dalje nije sigurno hoće li se doista i dogoditi. Prema nekim teorijama, snimljene scene su tek jedna od maštarija Carrie Bradshaw, ništa više, a prema drugima - Faca u posljednji trenutak ostavi Carrie pred oltarom a onda ona svoje prijateljice povede sa sobom na medeni mjesec. Sve su to mogući epilozi priča koje su gledatelji sa zanimanjem pratili otkako se serija prije deset godina prvi put počela prikazivati na američkoj televiziji. A koliko god je uloga Face bila pun pogodak za Chrisa Notha, on nikad nije uspio - poput, primjerice, Georgea Clooneyja - prijeći na film, premda je nedavno izjavio kako se nada da će mu ovaj film pružiti novu šansu za to.
Njemu, dapače, nimalo ne smeta to što film prikazuje likove koji su sada u četrdesetima a neki, poput njega, i u pedesetima. "Odakle ta predodžba da su životi starijih ljudi manje zanimljivi od onih koji još nisu navršili tridesetu? Ja mislim da su relevantniji i da cure izgledaju bolje nego ikad“, izjavio je prilikom promoviranja ovog filma, naglasivši kako je budućnost ove priče od sada na filmu. "'Seks i grad' od sada spada na veliki ekran. Mislim da kraj serije nije bio definitivan i da se kasnije još štošta moglo dogoditi. Televizija više nije dovoljna za nastavak te priče; sad je ona puno veća, dublja, ima više karaktera i duše.“ Na pitanje je li mu bilo teško ponovo se, nakon četiri godine, vratiti u lik nepopravljiva zavodnika Face, Noth je to opisao ovako: "Nije bilo nimalo teško. Bilo je to poput uvlačenja u svilenu pidžamu, veoma seksepilno.“
Više u novoj Extri

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika