18.05.2008. / 11:16

Autor: Tanja Molvarec

Nakon ulijetanja najlona u helikopter HRZ-a

Splitski helidrom ponovno u upotrebi

Djelatnici Županijskog centra 112 Split su od izvođača radova na objektima s južne strane helidroma zatražili čišćenje gradilišta od zaostalih sredstava koja mogu ugroziti sigurnost helikoptera i posade

Promet na splitskom helidromu normaliziran je nakon što je u subotu zbog nezgode s helikopterom bio kratkotrajno obustavljen, izvijestio je danas splitski Županijski centar 112.

Helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva trebao je ići u potragu za nestalim mladićem, no pri polijetanju uletio je komad najlona na rotor što je ugrozilo sigurnost helkoptera i posade. Helikopter je nakon popravka poletio, no helidrom je do poslijepodnevnih sati bio zatvoren. Pri povratku iz akcije traganja helikopter se spustio na helidrom u Zrakoplovnu bazu Divulje.

Kontaktirane su odgovorne osobe iz KBC-a Split, glavnog operatora helidroma, a djelatnici Županijskog centra 112 Split su od izvođača radova na objektima s južne strane helidroma zatražili čišćenje gradilišta od zaostalih sredstava koja mogu ugroziti sigurnost helikoptera i posade. Promet je uspostavljen nakon provjere uvjeta za sigurno slijetanje helikoptera, stoji u obavijesti ŽC-a 112 Split.

Ravnatelj splitskoga KBC-a Dujomir Marasović u subotu je izrazio nezadovoljstvo državnim službama koje su izdale dozvole za gradnju nekoliko višekatnica i nebodera oko helidroma i bolnice, koja se tomu protivila jer je znatno otežan pristup helikopteru koji im dovozi teške bolesnike s otoka i sa šireg područja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika