19.05.2008. / 09:14

Autor: Tanja Molvarec

Svjedok na suđenju generalima u Haagu

Gojanovićevu obitelj čuva policija

Nakon objave njegovog svjedočenja novine su prenijele kako njegova obitelj strahuje, a da ga braniteljske udruge iz Vodica planiraju proglasiti nepoželjnom osobom u tom mjestu

Šibenska policija čuva kuću Vladimira Gojanovića koji kao svjedok Tužiteljstva svjedoči pred Haaškim sudom u procesu protiv trojice hrvatskih generala optuženih za zločine počinjene tijekom i nakon vojno redarstvene akcije Oluja 1995. godine.

„To je naša osobna prosudba proizašla iz tekstova u medijima o reakcijama na Gojanovićevo svjedočenju. Nitko od nas to nije tražio. To je kao kad pojačamo mjere kontrole na nogometnoj utakmici jer se mogu očekivati problemi", rekao Branko Peran, načelnik Policijske uprave Šibensko – kninske za Jutarnji list.

Nakon objave Gojanovićevog identiteta i sadržaja njegovog svjedočenja medijisu prenijeli kako njegova obitelj strahuje, a da ga braniteljske udruge iz Vodica planiraju proglasiti nepoželjnom osobom u tom mjestu. Gojanović je, naime, u svom svjedočenju iznio niz teških optužbi na račun hrvatskih generala.

"Nema nikakvog razloga da se stvara animozitet prema bilo kojem svjedoku. Siguran sam da je to i osobni stav generala Gotovine, jednako kao i generala Markača i Čermaka ", ističe Mišetić. Odvjetnici trojice optuženih generala i ranije su se tražili da se u Hrvatskoj ne stvara negativna klima prema svjedocima Tužiteljstva.

Gojanović će svjedočenje završiti danas.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika