18.05.2008. / 19:01

Autor: Tanja Molvarec

Talačka kriza u Splitu

Pretukao djevojku i prijetio bacanjem bombe

Kriza je počela kada je, prema neslužbenim informacijama, Joško zlostavljao svoju djevojku. Susjedi su pozvali policiju kada su čuli viku i razbijanje, a navodno i djevojkin plač

Talačka kriza koja se dogodila sinoć u Splitu na 12. katu nebodera razriješena je brzom intervencijom pripadnika specijalne policije. Naime, 26-godišnji Joško Čudina u iznajmljenom stanu zatočio je svoju tri godine mlađu djevojku Tanju Bulić. Prijetio je, doznaje Jutarnji list, da će dignuti neboder u zrak te ubiti partnericu i sebe.

Kriza je počela kada je, prema neslužbenim informacijama, Joško zlostavljao svoju djevojku. Prema riječima najbližih susjeda, mladi se par tek nedavno doselio pa ih ljudi još nisu dobro poznavali. Susjedi su pozvali policiju kada su čuli viku i razbijanje, a navodno i djevojkin plač.

No, kada su policajci zakucali na vrata stana, Joško im je odbio otvoriti. Tada su slučaj preuzeli specijalni policajci. Krenuli su s pregovaranjem preko zaključanih vrata i baš kada su počeli nagovarati Joška da ih pusti u stan, s druge je strane nastala tišina. Ne znajući što se zbiva s druge strane vrata, policajci su provalili i ušli u stan. Joško je pokušao pobjeći, no to mu nije pošlo za rukom. Policajci su na podu susjedne sobe pronašli pretučenu djevojku, nijemu od šoka.

Joško je priveden u 1. policijsku postaju gdje će biti i kazneno i prekršajno obrađen. Tanja je pak vozilom Hitne pomoći odvezena u Kliničku bolnicu Split. Za sada se ne zna težina njenih ozljeda.
U vrijeme dok se na 12. katu nebodera odvijala talačka kriza, na ulici je sve bilo puno vozila specijalne policije, vozilo Hitne pomoći, temeljni policajci, specijalni policajci, policijaci u civilu koji su se izmiješali sa znatiželjom publikom.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika