19.05.2008. / 09:57

Autor: Tanja Molvarec

Udruga građana Sveta Klara

Osniva se katolička televizija

Na čelu osmišljavanja ovog medijskog projekta je dr. Hrvoje Domitrović, stručnjak za elektroakustiku i profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu

Katolička crkva ipak će osnovati katoličku televiziju no osnivač joj neće biti Hrvatska biskupska konferencija već udruga građana Sveta Klara. Ime nije odabrano slučajno jer je Sveta Klara zaštitnica medija i istine.

Na čelu osmišljavanja ovog medijskog projekta je dr. Hrvoje Domitrović, stručnjak za elektroakustiku i profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. On je za Večernji list potvrdio da udruga Sveta Klara planira osnovati televiziju, ali nije želio konkretno govoriti o programu i rokovima. Projekt “katoličke televizije” počeo je prije dvije godine, a najveći dio posla napravljen je u proteklih godinu dana.
Iako se o “katoličkoj televiziji” već dugo govori, Nadbiskup Ivan Devčić, inače zadužen za medije u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, u intervjuu za najnoviji broj katoličkog mjesečnika Veritas izjavio je da Crkva ne planira osnovati televiziju.

"U HBK zasad se ne razmišlja o katoličkoj televiziji, ne zato što ona ne bi bila potrebna, nego jer Crkva kao institucija za to nema mogućnosti. Iako Crkvu nastoje u javnosti prikazati bogatom, njezine su financijske mogućnosti ipak veoma ograničene i nedostatne za takav u svakom pogledu veoma zahtjevan projekt "rekao je Devčić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika