20.05.2008. / 08:11

Autor: Plamenko Cvitić

Na splitskim cestama

MUP-ov načelnik slupao četvrti službeni auto

Četiri dana bila su potrebna da se u novinama pojavi vijest o prometnoj nesreći, kakve se inače automatski objavljuju u medijima. Štura vijest o tome da je načelnik Odjela gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske Ivan Lozić 11. svibnja 2008. godine, oko 10 sati, doživio prometnu nesreću kod Trilja nekoliko dana pokušavala se prikriti iz jednostavnog razloga.

Naime, Lozić je vozio službeni policijski automobil Škoda Octavia u privatne svrhe, izvan radnog vremena i bez potrebnih ovlasti. Lozić, poznat iz korupcijske afere Brodosplit, u kojoj je zaštitio glavne aktere, i afere Euroherc, te je nedjelje zlouporabio svoj položaj i potpuno uništio službeni automobil vozeći svoju obitelj, suprugu i troje djece na selo, u Aržano kod Imotskoga.

Lozić je prošao bez ozljeda, djeca su pod stresom, a supruzi je slomljen prst pa je nakon očevida obitelj ipak morala do bolnice. Dobro informirani u PU splitsko-dalmatinskoj tvrde da je ovo četvrto službeno vozilo koje je Lozić uništio.

Iako je, ističu, jasno da je vozio bez ovlasti za upotrebu automobila izvan radnog vremena i da ni uz takvu dozvolu nipošto nije smio u njemu voziti cijelu svoju obitelj, pokušaj prikrivanja informacije dokaz je da će i ovaj put Lozić proći nekažnjeno te da će u njegovu zaštitu stati imotski lobi u vrhu splitske policije - načelnik PU Ivan Merčep i zamjenik načelnika Ante Gudelj, Lozićev kum.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika