20.05.2008. / 09:38

Autor: Tanja Molvarec

Talijanski veleposlanik o vlasnicima Dalmatinke Nove

Braća Ladini ruše ugled Italije u Hrvatskoj

Braća Ladini trebala bi stići u talijansko veleposlanstvo što je za sada jedini rezultat jučerašnjeg štrajka radnika Dalmatinke Nove

Dan nakon neuspjelog prosvjeda radnika sinjske Dalmatinke Nove vlasnici tvrtke, braća Ladini trebali bi stići na razgovor u talijansko veleposlanstvo.

Dolazak braće Ladini koji radnicima nisu isplatili plaće već devet mjeseci, najavio je talijanski veleposlanik Alessandro Grafini u razgovoru s predstavnicima sindikata i tvrtke. Veleposlanik je rekao da nisu svi talijanski poduzetnici takvi, ali da ovi ruše ugled Italije u Hrvatskoj.

To je bio i jedini rezultat jučerašnjeg prosvjeda radnika koji su nezadovoljni odnosom prema njima i koji od hrvatskih institucija nisu dobili nikakvu pomoć u traženju zarađenih plaća.

"Spremna sam i život dati da se plaće dobiju" rekla je jedna od radnica. Najavljen je i nastavak štrajka glađu i ostali oblici borbe. "Nećemo odustati, ali tko će snositi odgovornost ako ovim ljudima prekipi?", rekao je čelnik NHS-a Krešimir Sever za Media servis.

Vezane vijesti

Radnici Dalmatinke Nove najavljuju prosvjed za Alku

Radnici Dalmatinke Nove najavljuju prosvjed za Alku

Oko 30 bivših radnika Dalmatinke Nove d.d.iz Sinja okupilo se danas ispred tvornice kako bi se dogovorili o mirnom prosvjedu koji bi se trebao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika