20.05.2008. / 12:53

Autor: Petra Horvat

Zagreb

Festival pop književnosti

Zagrebački Studentski centar će od 29. svibnja do 1. lipnja ugostiti prvi i jedinstveni Festival pop književnosti - KLIKER!

Prema najavama organizatora, prvi Festival pop književnosti "koji nije nalik niti jednom drugom festivalu u regiji", donosi spoj književnosti sa filmom, videom, fotografijom, stripom, glazbom i performanceom.

Posjetitelji KLIKER!-a će svjedočiti stvaranju novih književnih žanrova poput video književnosti, književnog performansa, stand up poezije, slam poezije, te glazbene poezije, koji će nastajati uživo na festivalu. "Umjesto da dođete, sjedite i slušate provjerene književne veličine, Kliker! će vam ponuditi književni performance, video poeziju, književne izložbe, filmove nastale prema pričama poznatih i nepoznatih mlađih književnika, čitanje na uho, čitanje u travi, čitanje u velikom balonu, rock poeziju, te nešto na što smo posebno ponosni, a zove se – interaktivno čitanje s razumjevanjem!", rekli su organizatori.

Osim hrvatskih sudionika Olje Savičević Ivančević, Branislava Oblučara i Slađana Lipovca, sudjelovat će i mladi umjetnici iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i BiH kao što su Ivan Tobić (Tobić Tobić idol mladih), Ilegalni poslastičari, Undergrad, Retrofuturisti i drugi, Asja Bakić, Mehmed Begić i drugi. Festival nudi i popratni glazbeni program u kojem će nastupiti grupa Radost! i Klopka za pionira, Lezbor i razni DJ-i.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika