20.05.2008. / 15:11

Autor: Tanja Molvarec

Napad mješanca

Pas ugrizao trogodišnjaka za glavu

Baka, koja je čuvala unuka, vodila ga je za ručicu prema kući, no kad je zazvonio telefon, ostavila ga je na kratko u dvorištu, nakon čega je ubrzo čula vrisak i zapomaganje djeteta

Pas mješanac, star osam godina i težak oko 30 kilograma napao je trogodišnjeg dječaka koji je zbog teških ozljeda na licu i glavi nastalih ugrizima hospitaliziran u Dječjoj bolnici na Kantridi.

Vlasnici psa koji je ugrizao njihovog unuka su Melita i Sandro Pavletić koji su u šoku zbog događaja i teško se mire s činjenicom da je njihov donedavno miroljubiv pas ugrozio život člana obitelji.

Baka, koja je čuvala unuka, vodila ga je za ručicu prema kući, no kad je zazvonio telefon, ostavila ga je na kratko u dvorištu, nakon čega je ubrzo čula vrisak i zapomaganje djeteta. Mališan je davao slani štapić psu i još se ne zna što je toliko izazvalo psa da napadne i povrijedi dječaka.

Pas je cijepljen, zatvoren u boksu, te će nakon idućih dana promatranja biti eutanaziran, po odluci djeda. Psa je pregledao veterinar buzetske veterinarske stanice Branko Greblo,koji će u dugovoru s obitelji promatrati daljnje ponašanje psa. Budući veterinar dobro poznaje ovog inače druželjubivog i mirnog crnog križanca Astora te je i sam iznenađen njegovom neubičajenom agresivnom reakcijom. Posljednji slučaj agresivnosti pasa je onaj Stipe Vučića iz Solina kojeg je stafordski terijer usmrtio.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika