21.05.2008. / 18:30

Autor: Tanja Molvarec

Imotski

Peto vještačenje zbog smrti trudnice

Ginekolog Cicko Rebić, optužen za smrt trudnice, i dalje radi na starom radnom mjestu

Općinski sud u Imotskom je na prijedlog obrane ginekologa Cicka Rebića, optuženog za smrt trudnice Anđe Crnogorac, prihvatio peto po redu vještačenje u slučaju.

Osim onog koje je već rađeno po zahtjevu obrane, sva su išla u prilog optužbi, čak i nalaz povjerenstva Ministarstva zdravstva nakon tragedije koja se dogodila početkom lipnja 2003. godine. Bilo je tako i s posljednjim vještačenjem, koje su splitski patolozi i usmeno objasnili na nedavno održanoj raspravi. "Ovo je skandalozno, predložit ću tužiteljstvu da se traži delegacija suda zbog očite pristranosti prema optuženiku", rekao je odvjetnik Vinko Ljubičić, zastupnik oštećene obitelji za Večernji list.

U lipnju 2003. trudna Anđa Crnogorac nazvala je ginekologa Rebića i požalila mu se da ima porođajne trudove. Uputio ju je da se javi sestri u Dom zdravlja Imotski.
Kad je on stigao, već je bilo kasno. Trudnica je prebačena u KB Split, no nije joj bilo spasa. Umrla je u šoku od iskrvarenja uzrokovanog razdorom maternice, a njezino dijete zbog nedostatka kisika. Rebić je optužen 2005. godine, no kraj rasprave u Imotskom zasad se ne nazire. I dalje radi na starome radnom mjestu, a nedostatak pravorijeka u kaznenom postupku onemogućuje završetak sudskog postupka za naknadu štete.


Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika