22.05.2008. / 09:02

Autor: Tanja Molvarec

Suđenje generalima u Haagu

Šibenske, vodičke i drniške udruge tvrde da je Gojanović lažno svjedočio

Niti jedan pripadnik naše brigade nije bio s druge strane kanjona Krke. Držimo da je to samo još jedna u nizu laži koje je Vladimir Gojanović iznio za svoga svjedočenja u Haagu. Svojim lažnim iskazima diskreditirao je i sebe kao svjedoka i haaško Tužiteljstvo kao instituciju, navodi se u priopćenju članova drniške HVIDR-a

Nakon reakcije šibenskih branitelja na svjedočenje Vladimira Gojanovića na Haaškom sudu koji je dao iskaz u procesu protiv trojice hrvatskih generala, sinoć su i drniški branitelji istaknuli da je Gjanović lažno svjedočio.

Odgovorno tvrdimo da je haški svjedok Vladimir Gojanović iznio laži prilikom svjedočenja na sudu u Haagu u kojem on dovodi u vezu postrojbe 142. domobranske pukovnije HV-a s ratnim događanjima u Kistanjama 5. kolovoza 1995. za vrijeme Vojno-redarstvene akcije Oluja“ rekao je jedan drniški branitelj.

Drniški branitelji koji su bili sudionici oslobađanja toga područja u kolovozu 1995. posebice ističu kako drniške postrojbe nisu prelazile rijeku Krku s drniške na suprotnu stranu obale, jer to područje na kninskoj strani, koje u svom iskazu spominje svjedok Gojanović, nije bilo u zoni odgovornosti postrojba 142. pukovnije', ističe se u priopćenju zapovjednika ratnih postrojba 142. domobranske pukovnije i članova drniške HVIDR-a.

Niti jedan pripadnik naše brigade nije bio s druge strane kanjona Krke. Držimo da je to samo još jedna u nizu laži koje je Vladimir Gojanović iznio za svoga svjedočenja u Haagu. Svojim lažnim iskazima diskreditirao je i sebe kao svjedoka i haaško Tužiteljstvo kao instituciju, navodi se u priopćenju.

I predstavnici šibenskih i vodičkih udruga proizišlim iz Domovinskog rata jučer su izjavili kako se svjedok Haaškog Tužiteljstva Vladimir Gojanović 'sam diskreditirao svojim neistinitim svjedočenjem o događanjima u kojima nije sudjelovao niti je bio pripadnik 113. šibenske brigade Hrvatske vojske, jer ga nitko nije vidio na mjestima i u događajima o kojima je govorio u Haagu'.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika