27.05.2008. / 18:28

Autor: Tanja Molvarec

Split

Operacija Oštro: Zaplijenjeno kilogram i pol heroina

Pretraženo je ukupno 20 objekata u kojima je pronađeno 1,5 kilograma heroina i kokaina, 20 tisuća kuna i 10.635 eura

Petorica osumnjičenih za dilanje, uhvaćeni u sklopu USKOK-ove operacije Oštro, privedeni su danas u Istražni centar splitskoga Županijskog suda, među njima i bivši policajac Tadija Režić (43), priopćeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Pretraženo je ukupno 20 objekata u kojima je pronađeno 1,5 kilograma heroina i kokaina, 20 tisuća kuna i 10.635 eura, istaknuo je načelnik odjela kriminaliteta droga MUP-a Darko Žižek, dodavši da je akcija u suradnji s bosanskohercegovačkom policijom završila uhićenjem i privođenjem šest osoba osumnjičenih da su nabavljali i preprodavali drogu.

Uz bivšeg policajca Režića, privedeni su i Boško Ivčević (29), Hamzo Ćato (36), državljanin BiH, Boško Boka Stojanac (34), Davor Jeličić (27), piše Večernji list. Osumnjičeni Siniša Vuksan (26) uhićen je jučer u popodnevnim satima. Privedena je još jedna osoba ali je puštena zbog nedostatka dokaza.

"Ovo je još jedan uspjeh u borbi protiv droge. Priveli smo skupinu koja je heroin švercala iz BiH u Hrvatsku" kazao je načelnik Žižek. Osim što su nad uhićenima primjenjivane USKOK-ove tajne mjere nadzora u akciji Oštro sudjelovao je i prikriveni istražitelj iz Zagreba, koji se, nepoznat osobama iz splitskoga krim miljea, ubacio u skupinu i simulirao kupoprodaju droge.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika