29.05.2008. / 11:20

Autor: Tanja Molvarec

Tužba

Traži milijun dolara odštete za upropašten odmor

Roth je sa dvoje djece tinejdžera, suprugom i majkom tri dana proveo na aerodromu, bez prtljage, a službenici aviokompanije navodno su se grubo odnosili prema njemu

Jedan je putnik tužio aviokompaniju Delta Air Lines za milijun američkih dolara s obrazloženjem da se njegov godišnji odmor pretvorio u "noćnu moru" nakon što su on i njegova obitelj dane proveli na aerodromu.

Richard Roth, koji je podigao tužbu u svoje i u ime majke, objasnio je da je planirao put u Buenos Aires prošle godine kako bi proslavio majčin osamdeseti rođendan. Ona je navodno odrasla u gradu, ali se tamo nije vraćala godinama.

Umjesto ugodnog odmora, Roth je sa dvoje djece tinejdžera, suprugom i majkom tri dana proveo na aerodromu, bez prtljage, a službenici aviokompanije navodno su se grubo odnosili prema njemu. Bio je primoran potrošiti 21.000 dolara na hotelske sobe u Argentini, zamjensku odjeću i na druge troškove. Zbog bezobzirnosti, i apsolutne nekompetentnosti, Roth smatra Deltu odgovornom za upropašten odmor, navodi se u sudskoj optužnici, podignutoj na njujorškom državnom sudu.

"Nakon što je početni let iz New Yorka bio odgođen za više od dva sata, mojoj obitelji nije bilo dopušteno da se ukrca na let do Atlante. Zaposlenik Delte doslovce se na moje upite oglušio i odšetao cerekavši se", rekao je Roth.

Nakon što su putnici na aerodromu čekali satima, Rothu je rečeno da će sljedeći dostupni let biti tek za dva tjedna. Potom je rezervirao let putem druge aviokompanije i stigao u Argentinu tri dana nakon što je planirao. Porodica je ostala bez prtljage sljedećih pet dana, objavio je američki portal Yahoo!

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika