30.05.2008. / 16:02

Autor: Petra Horvat

Tjedan suvremenog plesa

Multimedijalno izdanje 'Ana Maletić, životopis'

U Histrionskom domu će večeras u sklopu Tjedna suvremenog plesa biti predstavljeno multimedijalno izdanje 'Ana Maletić, životopis' autorice i urednice Maje Đurinović

Najnoviji izdavački projekt Hrvatskog instituta za pokret i ples, knjiga i CD rom "Ana Maletić, životopis" biti će predstavljen u petak, 30. svibnja u 18h u Histrionskom domu u Zagrebu. "Riječ je o multimedijalnom izdanju iz edicije Razvoj suvremenog plesa, autorice i urednice Maje Đurinović, a koje po prvi puta temeljito dokumentira životni put autorice i plesačice presudne za razvoj domaće suvremene plesne scene", otkrivaju organizatori događaja.
Promocija ovog izdanja ujedino je i najava programa Hrvatske koreografske platforme na 25. Tjednu suvremenog plesa, u sklopu koje će nastupiti Andrea Gotovina s predstavom 'Plavi petak', Aleksandra Janeva i Melanie Munt sa predtavom 'Ozbiljne serije', Selma Banich sa predstavom 'Chew', Žak Valenta sa predstavom 'Utjelovljenje' i Sanja Tropp Frühwald sa predstavom 'Something to do with death'.

Organizatori najavljuju kako se svaki dan (s iznimkom subote) od 22:30 h u popratnom programu odvijaju 'Mali plesni razgovori' , neformalna druženja autora i izvođača predstava s publikom, u prostorima Cro - Art Photo kluba u Gajevoj 25 u Zagrebu.

Osim promocije multimedijalnog izdanja autorice Đurinović, Tjedan večeras nudi predstavu 'Glow' plesne trupe 'Chunky Move' i predstavu 'Errance' plesne trupe 'La Compagnie Kettly Noël' koje će biti izvedene u Zagrebačkom kazalištu mladih, dok će predstava 'Plavi petak' Andree Gotovine biti izvedena u Histrionskom domu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika