30.05.2008. / 16:41

Autor: Tanja Molvarec

Knjiga Jana Cremera otkriva

Bob Dylan nije imao nesreću ali je bio na odvikavanju

U knjizi se navodi da je bilo poznato da se Dylan drogira kako bi se lakše nosio s napornim životnim stilom. Nakon navodne prometne nesreće na motoru 29. srpnja 1966. gotovo dva mjeseca nije ga bilo u javnosti

Poznata motociklistička nesreća glazbenika Boba Dylana koja se dogodila 1966. zapravo se nije dogodila jer je Dylan u to vrijeme bio u klinici za odvikavanje, navodi se u knjizi nizozemskog pisca Jana Cremera.

Nizozemski pisac u knjizi Ja, Jan Cremer III. tvrdi da je vidio Boba Dylana na detoksikaciji. Cremer u knjizi piše o životu u New Yorku šezdesetih godina, kad je živio divlje i družio se sa zvijezdama pop-glazbe. U doba kad je živio u poznatome newyorškome Chelsea hotelu, gdje je i Dylan imao sobu, tvrdi Cremer, viđao je Dylana kako se muči pri odvikavanju od droge.

U knjizi se navodi da je bilo poznato da se Dylan drogira kako bi se lakše nosio s napornim životnim stilom. Nakon navodne prometne nesreće na motoru 29. srpnja 1966. gotovo dva mjeseca nije ga bilo u javnosti i postavljalo se pitanje što je s njime.

Poslije su glasine bile sve jače, ali Dylan je uvijek tvrdio kako nije bio na odvikavanju. Nakon povratka glazba mu se radikalno promijenila, a znatno je smanjio i broj koncerata.
Dylan je uvijek tvrdio kako mu je nesreća pomogla da shvati da mu je obitelj važnija od glazbe.


Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika