30.05.2008. / 18:49

Autor: Tanja Molvarec

Zbog organiziranja napada na Baliju

Trojica pripadnika islamističke organizacije osuđena na smrt

Napadi koji se pripisuju islamističkoj mreži jugoistočne Azije Jemaah Islamiyah dogodili su se u jednoj diskoteci i jednom baru na Baliju, a većina žrtava bili su stranci

Tri glavna počinitelja napada na Baliju osuđena su na smrt i bit će strijeljani u središnjem dijelu otoka Jave, izjavio je tužitelj Abdu Hakim Ritoinga.

"Primili smo dopis iz ministarstva pravde i ljudskih prava koji se odnose na mjesto pogubljenja. To će biti u pokrajini Java Centar", izjavio je novinarima tužitelj Ritoinga. Dodao je da još nije utvrđen datum pogubljenja.
Ali Ghufron, njegov mlađi brat Amrozi i treći islamist Iman Samudra osuđeni su na smrt zbog organiziranja napada na turističkom otoku Baliju u kojima su izgubile život 202 osobe 12.listopada 2002.

Napadi koji se pripisuju islamističkoj mreži jugoistočne Azije Jemaah Islamiyah dogodili su se u jednoj diskoteci i jednom baru na Baliju, a većina žrtava bili su stranci. Nakon napada na Bali 2002., tri godine poslije ponovno se taj otok našao na meti islamističke skupine koja je uzrokovala smrt 20 osoba.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika