02.06.2008. / 18:49

Autor: Petra Horvat

Zagreb - Dubrovnik

Počeo 7. festival europske kratke priče

Festival europske kratke priče otvoren je u ponedjeljak u Palači Dverce, a održat će se od 2. do 6. lipnja u Zagrebu i Dubrovniku

Ovogodišnja zemlja partner sedmog po redu Festivala kratke europske priče je Škotska, a festival je otvoren u ponedjeljak u Palači Dverce predstavljanjem autora. Roman Simić Bodrožić, programski urednik festivala, izjavio je kako je cilj festivala dovesti pisce koji će se predstaviti publici i čitati svoja djela te sa njima ostvariti prijateljstvo. Na otvorenju je sudionike festivala u ime grada Zagreba pozdravila zamjenica gradonačelnika Ljiljana Kuhta - Jeličić.

Organizatori festivala najavljuju kako su za ovogodišnji festival pripremili brojna čitanja, razgovore sa piscima, promocije knjiga, a priređene su i prevoditeljske radionice iz španjolske, talijanske i irske književnosti. "Radionice su pokrenute kako bi se mladim prevoditeljima približili europski pisci, a najbolji prevoditelji bit će nagrađeni", najavljuju organizatori.

Suvremenu škotsku književnu scenu predstavit će Alan Spence, Laura Hird, Alan Bissett, Susie Maguire i Kevin Williamson, a među gostima su i mađarski pisac Adam Bodor, francuska autorica Lydie Salvayre te katalonski pisac Jordi Punti. Od domaćih autora kratkih priča organizatori najavljuju sudjelovanje Luke Paljetka, Borisa Dežulovića, Rade Jaraka, Senka Karuze, Roberta Mlinareca i drugih.

Pisci će nastupiti u SC-u, Teatru &td, Booksi, Profil Megastoreu na Filozofskom fakultetu te Art radionici Lazareti u Dubrovniku, a ulaz na sva čitanja je besplatan. Organizator festivala je zagrebački izdavač Profil International.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika