04.06.2008. / 10:58

Autor: Tanja Molvarec

In memoriam

Umro glumac i redatelj Mel Ferrer

Od 1954. do 1968. Ferrer je bio u braku s glumicom Audrey Hepburn s kojom je surađivao i na filmu Sama u tami u kojem je ona imala glavnu ulogu

U devedesetoj godini umro je glumac i redatelj Mel Ferrer, izvijsetio je glasnogovornik njegove obitelji koja živi u Kaliforniji.
Ferrer je rođen 1917. godine u gradu Elberonu u američkoj državi New Yersey. Majka mu je bila Amerikanka a otac Kubanac. Glumački debi ostvario je na Broadwayu, nakon što je diplomirao na Princetonu, a zatim se bavio pisanjem, novinarstvom, radio je na radiju te na kraju na televiziji.

Ostvario je zapažena filmska ostvarenja i u filmovima "Sunce se ponovno rađa" i "Lili".

Od 1954. do 1968. Ferrer je bio u braku s glumicom Audrey Hepburn s kojom je surađivao i na nekoliko filmova. Godine 1967. Ferrer je producirao film "Sama u tami" u kojoj je glavnu ulogu imala Audrey Hepburn. Par se rastao godinu poslije a nakon razvoda oženio se s Elizabeth Soukhotine.

Ferrer je surađivao i sa Johnom Fordom kojem je bio asistent u filmu Bog je mrtav snimljenom 1947., a zatim je krenuo vlastitim putem. Jednu od svojih najboljih glumačkih uloga ostvario je u filmu iz 1956. "Rat i mir" u kojemu je utjelovio princa Andreja Bolkonskog.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika