05.06.2008. / 09:28

Autor: Marko Biočina

Austrija

Josef Fritzl neće doživjeti suđenje?

Zdravstveno stanje Josefa Fritzla, monstruoznog austrijskog silovatelja i otmičara sve je gore. Tako je sinoć objavljeno kako Fritzl ima problema sa srcem, te kako će ga radi toga liječnici vjerojatno uputiti na bolničke pretrage. Naime, prema kazivanju neimovanih čuvara u zatvoru, Fritzl je već dugo u stanju depresije, a noći provodi plačući. Svoju ćeliju gotovo da uopće ne napušta jer se boji ostalih zatvorenika u zatvoru, a navodno je toliko oslabio da se jedva hrani.

"Uistinu izgleda loše. Izgubio je mnogo kilograma, a iz ćelije ne izlazi u strahu da će ga netko napasti. Pati", austrijskim je medijima otkrio izvor iz zatvora. Fritzl navodno pokušava preko odvjetnika dogovoriti susret sa svojom obitelji jer je "zabrinut za njih i želi im objasniti što se dogodilo".

Austrijski mediji predviđaju kako bi do početka suđenja moglo proteći i do dvije godine. Austrijske će vlasti morati prikupiti izjave svih svjedoka u slučaju, a to će biti naročito teško u slučaju Fritzlove 42-godišnje kćeri Elisabeth i njihove djece. Oni će moći svjedočiti tek kad liječnici ocijene da su za to spremni. S obzirom da se Josefu Fritzlu zdravstveno stanje pogoršalo, pitanje je hoće li uopće doživjeti suđenje.

Vezane vijesti

Kolumbijski Fritzl: 25 godina silovao kćer koja mu je rodila osmero djece

Kolumbijski Fritzl: 25 godina silovao kćer koja mu je rodila osmero djece

Policija je jučer uhitila Kolumbijca optuženog da je seksualno zlostavljao svoju kćer od njezina djetinstva te da je s njom imao osmero djece što je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika