05.06.2008. / 15:25

Autor: Tanja Molvarec

Nastavljaju se sukobi

Na Šri Lanki ubijeno više od 39 pobunjenika

Borbe u sjevernim oblastima Jaffna, Vavuniya, Polonnaruwa i Mannar uslijedile su dan nakon što je vojska okrivila pobunjenike za eksploziju bombe na željezničkoj liniji u kojoj je ranjeno 27 civila

Najmanje 39 pripadnika Tamilskih tigrova ubijeno je u sukobima na sjeveru Šri Lanke. Zračne snage su bombardirale pobunjeničke položaje kako bi podržale kopnene snage dok nastavljaju s ofenzivom na osvajanju sjevernog uporišta Tigrova, prenosi Reuters.

Borbe u sjevernim oblastima Jaffna, Vavuniya, Polonnaruwa i Mannar uslijedile su dan nakon što je vojska okrivila pobunjenike za eksploziju bombe na željezničkoj liniji u kojoj je ranjeno 27 civila u prijestonici, Colombu.
Pobunjenici se bore za nezavisnu državu na sjeveru i istoku zemlje. Potvrda broja žrtava nije moguća zbog uskraćivanja pristupa ali i zbog toga što su obje sukobljene strane poznate po preuveličavanju neprijateljskih gubitaka.

Sukobi između vojnika i Oslobodilačkih Tanilskih tigrova dosegli su vrhunac otkako je vlada odustala od šestogodišnjeg sporazuma o primirju u siječnju, iako je obnovljeni građanski rat bjesnio od 2006. Obnovljeni građanski rat je započeo nakon što je prestao vrijediti dogovor iz 2002. U produženom građanskom ratu ubijeno je više od 70 tisuća ljudi.

Vezane vijesti

UN-ova komisija otkrila stravične zločine za vrijeme rata u Šri Lanki

UN-ova komisija otkrila stravične zločine za vrijeme rata u Šri Lanki

Deseci tisuća civila poginuli su u zadnjoj fazi građanskog rata u Šri Lanki, većina ih je ubijena u granatiranjima vladinih snaga, napisala je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika