06.06.2008. / 09:17

Autor: Marko Biočina

Zagreb

Novinar HTV-a uhićen zbog nošenja ustaške kape

Jučer je u Zagrebu uhićen novinar HTV-a Matija Vukšić. Uhićen je zbog nošenja ustaške kape, no zanimljivo je to što je Vukšić tu kapu nosio u svrhu snimanja televizijskog priloga o tome kako se sankcionira nošenje komunističkih i nacističkih obilježja. On se s tom kapom na glavi prošetao Trgom bana Jelačića, snimajući reakcije ljudi. Nakon toga je jednako obučen došao pred Prvu policijsku postaju, ali su ga tamo policajci uhitili.

"Zanimalo me istražiti kako zakon regulira nošenje fašističkih i komunističkih obilježja jer nedavno je na Thompsonovu zagrebačkom koncertu bilo onih koji su nosili ustaško znakovlje, a policija nikoga nije privela uz obrazloženje da nikoga sa simbolima nije niti vidjela. Stoga sam na glavu stavio i zvijezdu petokraku i slovo “U” i takav prošetao Trgom snimajući reakcije ljudi. Neki su negodovali i prijetili, pa sam se čak uplašio da ću dobiti batina, a neki su odobravali moj postupak. Tek kada sam s ustaškom kapom došao do policajaca ispred Prve policijske postaje, priveli su me", rekao je Vukšić za Večernji list, te usput izrazio čuđenje nad dvostrukim kriterijima policije, jer nitko na Thompsonovom koncertu nitko nije uhićen radi istog djela.

Na kraju je policija protiv HTV-ovog novinara podigla kaznenu prijavu protiv novinara, a njegov televizijski prilog gledatelji će moći vidjeti slijedećeg utorka u emisiji "Hrvatska uživo".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika