06.06.2008. / 15:43

Autor: Tanja Molvarec

Maloljetni ubojica iz Londona

Tinejdžer osuđen na doživotni zatvor

Junior Glasgow upucao je Nathana Fostera čak šest puta zbog osvete jer mu je Foster navodno ukrao zlatni lanac za koji se kasnije ispostavilo da ga je ukrala druga osoba

Sud je tinejdžeru Junioru Glasgowu (17) odredio doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva 18-godišnjeg Nathana Fostera. Glasgow je Fostera ubio nakon što ga je okrivio da mu je ukrao zlatni lanac.

Mladi ubojica iz južnog Londona ispalio je više metaka u Fostera u ljetnoj noći u kolovozu prošle godine. Prošli je mjesec proglašen krivim za ubojstvo te mu je rečeno da ga čeka najmanje 21 godina zatvora.

Nakon presude koju je izrekao sudac Peter Rook čuo se pljesak publike koja je pratila suđenje, piše Independent. Sudac je u obrazloženju presude istaknuo da Glasgow nije pokazao "emocionalnu zrelost" kada se osvetio Fosteru radi običnog lanca te da pripada kriminalcima koji štete svojim radnjama nekim većim američkim gradovima.
"Izveli ste ovu strašnu osvetu nekome koga ste zabunom proglasili odgovornim za krađu", rekao je sudac Rook. Svjedok na sudu je potvrdio da je Glasgovow lanac uzeo jedan drugi mladić.

Foster je upucan čak šest puta a jedan metak mu je pogodio srce. Sestra ubijenog Nathana Fostera Shannel je rekla da joj je brata "ubila kukavica". Dodala je da joj je Foster bio najbolji prijatelji i najdraži brat.

"Osuđujem vas jer ste namjerno izveli hladnokrvo ubojstvo na javnom mjestu", zaključio je presudu sudac Rook.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika