06.06.2008. / 16:50

Autor: Tanja Molvarec

Udruženje snaga

Rusija i Gruzija dogovorile suradnju oko Abhazije

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev sastao se sa gruzijskim kolegom Mihailom Saakašvilijem na neslužbenom sastanku Zajednice neovisnih država na kojem su odlučili da ne žele miješanje ostalih država u slučaj Abhazije

Rusija i Gruzija su udružile snage kako bi riješile sukob oko crnomorske regije Abhazije, potvrdio je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

"Vjerujem da smo sami u stanju riješiti probleme što se nalaze pred nama", izjavio je Medvedev u petak na susretu sa svojim gruzijskim kolegom Mihailom Saakašvilijem u Sankt Petersburgu. Dvojica državnika sastala su se na neslužbenom sastanku Zajednice neovisnih država te odlučili da ne žele miješanje ostalih država.

Nakon što je Rusija povećala broj svojih vojnika u Abhaziji koja teži neovisnosti o Gruziji, odnosi između Rusije i Gruzije su napeti. Gruzija optužuje Rusiju da podupire Abhaziju u njenim težnjama za neovisnošću.
Eu je regirala kada je Vladimir Putin, bivši predsjednik Rusije pokrenuo proces diplomatskog približavanja Abhaziji. Iz EU-a su izrazili zabrinutost i zbog slanja dodatnih vojnih snaga u Abhaziju pod izlikom da idu popravljati željezničke pruge.

Gruzijski predsjednik Saakašvili je susreo Medvedeva prvi put otkako je on prije mjesec dana preuzeo dužnost ruskog predsjednika.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika