08.06.2008. / 16:44

Autor: Katarina Zorić

HGSS

Na Biokovu umro 72-godišnji planinar

72-godišnji I.B., prema mišljenju liječnika, umro je ubrzo nakon dojave

Hrvatska gorska služba spašavanja danas je pokušala spasiti 72-godišnjega splitskog planinara kojem je pozlilo na nepristupačnom terenu na Biokovu. Međutim, kada su liječnici došli na teren mogli su samo utvrditi smrt.

GSS je primio dojavu da je na predjelu Gornjih Brela na planinarskom putu u blizini jame Pozjate, na nadmorskoj visini od 1300 metara, planinaru iz skupine splitskih planinara pozlilo te je zatražena hitna intervencija GSS-a. 72-godišnji I.B., prema mišljenju liječnika, umro je ubrzo nakon dojave.

HGSS je izvijestio da su splitska ekipa spašavanja i liječnica Ivana Buklijaš te oprema za reanimaciju vrlo brzo bile spremne, no u tom trenutku u Splitu nije bio dostupan nijedan helikopter. Tek nakon jedan sat iz Dubrovnika je stigao helikopter koji je splitske spasioce prevezao na Biokovo.

Pokojnik je izvučen s nepristupačnog terena i helikopterom je prevezen na Odjel patologije splitskoga KBC-a. Liječnici smatraju da ništa ne bi pomoglo ni da je pomoć brže stigla jer je nesretni planinar umro ubrzo nakon dojave.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika