09.06.2008. / 10:20

Autor: Tanja Molvarec

SAD

Jak tornado uzrokovao smrt najmanje osmero ljudi

Četiri su osobe poginule u udaru groma u nacionalnom parku u Connecticutu a dvoje ih je smrtno stradalo u rušenju stabala

Jaka oluja praćena kišom, udarima vjetra i snažnom grmljavinom pogodila je tijekom vikenda neke američke gradove te uzrokovala pogibiju najmanje osmero ljudi. Šestero njih je umrlo u Michiganu a jedna je osoba umrla jučer popodne kada je jak vjetar podignuo manju prikolicu koja je pala na nesretnu ženu. U Michiganu su se utopila dva transportna radnika kada je njihov auto potopio potok u Saugatucku.

Dvoje je osoba poginulo i u rušenje stabala. Pumpe i tisuće vreća s pijeskom poslani su u područje Iowa Cityja gdje dužnosnici strahuju da akumulacija može do utorka poplaviti grad od 65.000 stanovnika.

"Najgore je pogođeno područje južno od Indianapolisa i dalje na zapad u Terru Haute. U tom području gradovi su bili najviše poplavljeni", rekao je za CNN meteorolog John Hendrickson. Dodao je da neka pogođena područja nisu doživjela ovakvu poplavu više od sto godina. U gradu Masonu u državi Iowi stanovnici nemaju pitke vode.

Jedna je osoba poginula a četiri su ozlijeđene u udaru groma koji je pogodio paviljon u nacionalnom parku u Connecticutu.

Jeff Leanna, član vladinog kriznog stožera rekao je CNN-u da je oluja nosila i krovove kuća i prozore. "Šteta je nejednaka. Oluja je stigla niotkuda. Sirene su se upalile tek kada je tornado već započeo", rekao je Leanna.



Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika