09.06.2008. / 11:54

Autor: Tanja Molvarec

Ugroženi morski lavovi

Izumrla vrsta karipskog morskog lava

Posljednji put je karipski morski lav bio viđen 1952, između Jamajke i Jukatana a biolog Kyle Baker upozorava da su havajski i mediteranski morski lavovi sljedeći na popisu izumrlih vrsta

Vrsta karipskog morskog lava, koji se našao još 1967. godine na listi ugroženih životinjskih vrsti, izumrla je.
"Ljudi koji love ova nježna bića radi istraživanja ili hrane ostavili su populaciju neodrživom" rekao je biolog Kyle Baker koji upozorava da su havajski i mediteranski morski lavovi sljedeći na popisu izumrlih vrsta, prenosi Večernji list.

Posljednji put je karipski morski lav bio viđen 1952, između Jamajke i Jukatana a prije tri dana proglašen je i službeno izumrlim. Objavljen je i podatak da danas u svijetu postoji manje od 1200 jedinki havajskog i 500 mediteranskog morskog lava te da je populacija u opadanju.

"Nadam se da smo nešto naučili od izumiranja karipskog morskog lava te da sada možemo pružiti bolju zaštitu za njihove havajske i mediteranske rođake", rekao je Baker. "Kada populacija postane vrlo mala, vrsta postaje nestabilna. Postanu jako ranjivi na prijetnje poput bolesti i predatora poput morskih pasa", dodao je.


Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika