11.06.2008. / 08:25

Autor: Ivica Medo

Intervju

Ibrahimović: Hrvatska će pobijediti Njemačku

Ibrahimović je gol protiv Grčke posvetio sam sebi jer kaže kako ga je "on najviše zaslužio"

Nakon više od dvije i pol godine bez bez pogotka za švedsku reprezentaciju, Zlatan Ibrahimović proradio je u najvažnijem trenutku. Ibra je fenomenalnim golom protiv Grčke probio čelični bunker Otta Rehhagela i donio Svedskoj tri boda na startu Europskog prvenstva. Bila je to utakmica koju je vrijedilo gledati samo zbog napadača Intera i švedske reprezentacije.

Grčka i Švedska odigrali su možda i najgoru partiju dosadašnjeg dijela Eura, ponajprije zaslugom Grka koji su igrali antinogomet, s pet igrača u zadnjoj liniji, što dugo nije viđeno. U prvom poluvremenu nismo zabilježili niti jednu situaciju koja bi mirisala na gol-šansu.

Slično je bilo i na početku drugog dijela, a onda se 67. minuti ukazao Ibrahimović i fantastičnim udarcem s lijeve strane ruba šesnaesterca pogodio kontra stranu Nikopolidisovih vrata. Ibra je nekoliko minuta kasnije izašao iz igre popraćen ovacijama švedskih navijaca kojih je bilo više od polovice (31.000) na stadionu u Salzburgu, a Švedska je preko Hanssona postigla i drugi pogodak.

U miks zoni bili smo jedini novinari koji su s Ibrahimovićem razgovarali na hrvatskom. U ovom tekstu donosimo samo dio razgovora, a ostatak pročitaje u sportskom tjedniku 90minuta.

Burno ste reagirali nakon postignutog pogotka. Zašto?
"Puno je emocija iz mene izašlo kad sam shvatio da je lopta ušla u mrežu. Dugo nisam postigao gol za reprezentaciju, bilo je vrijeme da ga konačno spakujem."

Kome ste posvetili pogodak?
"Nikome. Samome sebi. Ja sam ga najviše zaslužio."

Jeste li gledali utakmicu Hrvatske i Austrije?
"Jesam. Svih devedeset minuta."

I koja je vaša ocjena?
"Ne znam zbog čega hrvatski novinari kritiziraju igru vaše reprezentacije. Za mene ste odigrali sasvim dobro. Pobijedili ste, to je najbitnije. Nije lako na otvaranju igrati s domaćinom. Austrija uopće nije tako loša."

Što Hrvatska može protiv Njemačke?
"Ja mislim da će pobijediti. Hrvatska ima odlične igrace i momčad, na ovom turniru može jako daleko."

Dokle?
"Do finala. Samo treba nastaviti kako je počela."

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika