11.06.2008. / 12:45

Autor: Tanja Molvarec

Počelo suđenje za novčane malverzacije

Ferenčak i Turković izjasnili se da nisu krivi

U optužnici ih se tereti da su zajedno i po dogovoru zlorabili položaj i ovlasti s ciljem da trgovačkom društvu u Ferenčakovu vlasništvu i Turkoviću osobno pribave materijalnu dobit veću od 9,5 milijuna kuna

Na suđenju koje je započelo na zagrebačkom Županijskom sudu bivši saborski zastupnik HNS-a i predsjednik Hrvatskog nanbudo instituta Srećko Ferenčak i bivši izvršni direktor tog instituta Petar Turković izjasnili su se da nisu krivi.

U optužnici ih se tereti da su zajedno i po dogovoru zlorabili položaj i ovlasti s ciljem da trgovačkom društvu u Ferenčakovu vlasništvu i Turkoviću osobno pribave materijalnu dobit veću od 9,5 milijuna kuna.

Tereti ih se da su od Zagreba 1996. otkupili zemljište namijenjeno izgradnji centra za invalide, a potom ga po višestrukoj cijeni prodali Konzumu. Okrivljenici su, tvrdi odvjetništvo, u svibnju 2002. sklopili ugovore o prodaji nekretnina temeljem kojih je društvu u Ferenčakovu vlasništvu isplaćeno 5,308 milijuna kuna, a Turkoviću osobno 5,311 milijuna kuna. Time su pribavili dobit od 4,788 milijuna kuna i od 4.790 milijuna kuna.

Na prijedlog obrane, Odvjetništvo će na iduću raspravu donijeti izvornik ugovora koji su u rujnu 1996. sklopili grad Zagreb i Hrvatski nanbudo institut. Obrana tvrdi da u sudskom spisu nema preslika tog ugovora, a original nisu pronašli ni u arhivi instituta ni u registru grada Zagreba.

Vezane vijesti

Odnošenje odluka

Odnošenje odluka

"Vrlo je jasno da za nadzorne odbore i uprave, ne mogu biti imenovane osobe koje se sudski procesuiraju zbog kriminala i nezakonitih radnja. Za takve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika