12.06.2008. / 09:17

Autor: Tanja Molvarec

SAD

Četvero dječaka poginulo u izviđačkom kampu

Snažan tornado bio je poraćen tučom veličine loptica za baseball te jakim vjetrom

Četvero je ljudi poginulo a njih 40 je ozlijeđeno u udaru tornada na izviđački kamp "Little Sioux Scout Ranch" u kojem boravi stotinjak dječaka u dobi od 13 do 18 godina starosti.

Njihovi roditelji okupili su se u obližnjoj crkvi gdje se mole za svoje bližnje. Spailačke ekipe intenzivno pretražuju kamp u potrazi za stradalima. Glasnogovornik izviđača potvrdio je da su najmanje četiri izviđača poginula. Dječaci su boravili u šatorima a prema izjavama očevidaca, tornado je došao jako brzo. Svi ozlijeđeni su prebačeni helikopterima u bolnicu, prenosi CNN.

Ovaj je tornado još jedan u nizu koji ovih dana pogađa područje Amerike od istočnog Kansasa preko Nebraske, Iowe do Minessote. Snažan tornado bio je poraćen tučom veličine loptica za baseball te jakim vjetrom. Guverner Iowe Chet Culver proglasio je u srijedu elementarnu nepogodu u 54 od 99 okruga u toj saveznoj državi zbog šteta od poplava o tornada.

Vezane vijesti

Dvoje poginulih u tornadu u Oklahomi

Dvoje poginulih u tornadu u Oklahomi

U tornadu, koji je tijekom noći pogodio grad Woodward u američkoj državi Oklahomi, u nedjelju su poginule dvije osobe, a nekoliko je ozlijeđeno,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika