12.06.2008. / 16:44

Autor: Stjepan Marković, Hrvoje Šimičević

Hrvatska - Njemačka

Bilić: Nemam nikakvih dvojbi

Izbornik Hrvatske reprezentacije Slaven Bilić je izjavio da je prednost za Njemačku jer ponovno igraju u Klagenfurtu gdje su pobijedili Poljsku

Hrvatska nogometna reprezentacija i Njemačka igrat će utakmicu drugog kola po skupinama Europskog prvenstva u 18 sati. Iako obje reprezentacije imaju po tri boda, na prvom mjestu na tablici je Njemačka zbog bolje gol razlike.

Njemački izbornik Joachim Löw je bio oprezan te je izjavio: "Hrvati su rafinirani znalci, lukavi, pojedinci su odlični i jednim potezom mogu odlučiti o pobjednik." Dodao je da su posebnu pozornost posvetili obrani i utakmici sa Austrijom: "Imali smo sastanak s igračima na kojem smo im predočili informacije o igri Hrvatske, gledali smo DVD. Najveću pozornost obratili smo na tu utakmicu protiv Austrije. Hrvatska ima čvrstu obranu u kojoj dominiraju Robert Kovač i Šimunić, vrlo su iskusni, a u napadu su opasni i nepredvidljivi Olić, Petrić i Modrić, koji jednim potezom mogu odlučiti o pobjedniku. Hrvatska je sigurna na lopti, opasna na početku

Izbornik Hrvatske reprezentacije Slaven Bilić je izjavio da je prednost za njemačku jer ponovno igraju u Klagenfurtu gdje su pobijedili Poljsku. Nije htio otkriti hoće li protiv Njemačke igrati isti sastav koji je igrao protiv Austrije "Nisu to dvojbe, nego opcije. Moguće je da ne bude nikakvih promjena u odnosu na Austriju. Može biti tek jedna ili dvije. Nećemo iskakati iz gabarita koje smo dosad imali. Koju god izabrali, ne može biti loša, svaka ima svoje prednosti", rekao je Bilić.

Kapetan hrvatske momčadi Niko Kovač je rekao da su proučili njemački sastav: "Igraju kontrolirani 4-4-2, radi cijela ekipa, nema nikoga tko se skriva, svi igraju obranu, a većina sudjeluje i u napadu". Dodao je da će pokušati odigrati cijelu utakmicu protiv Njemačke kao su odigrali početni dio utakmice protiv Austrije.

Klagenfurt pod opsadom navijača i policije

Cijeli je Klagenfurt u znaku Njemačke i Hrvatske: tisuće navijača slilo se u najmanji grad Eura, iščekujući večerašnji sraz dvaju nacionalnih selekcija. Glavi grad Koruške, koji broji oko 90 tisuća stanovnika, danima je pod blokadom jakih policijskih snaga, kojih ima oko dvije i pol tisuće.

Razlog je činjenica što će se na tamošnjem stadionu igrati tri utakmice s možda najvećim sigurnosnim rizikom, a za sada su jedini navijački izgredi nastali prije utakmice Njemačke i Poljske.

Uz domaće sigurnosne snage, gradom patroliraju i specijalne jedinice njemačke policije, kao i nekoliko Hrvatskih im kolega. U sigurnosni aspekt uključene su i brojne kamere, kao i jedan od osam helikoptera, koji su za potrebe Eura kupilu Austrijanci.

"Tijekom svake od tri utakmice koje će se održati u našem gradu očekuje se dolazak oko 150.000 stranih navijača. Zbog toga smo iznimno oprezni i dobro pripremljeni," najavio je austrijski ministar unutarnjih poslova Guenter Platte, prenijela je Hina. Strani policajci izuzev njemačkih specijalaca neće imati ovlasti privođenja i uporabe sile, no moći će pomoći Austrijancima.


Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika