16.06.2008. / 09:17

Autor: Marko Biočina

Afganistan

Karzai vojnom intervencijom zaprijetio Pakistanu

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai izjavio je kako je spreman poslati vojsku i u susjedni Pakistan, ako će to pomoći u kvalitetnijoj borbi protiv talibana. Radi se o snažnom upozorenju Pakistanu koji se već godinama oglušava na upozorenja zapadnih saveznika u Afganistanu ta tolerira djelovanje militanata u graničnim područjima.

Karzai tvrdi kako gerilci prelaze granicu, izvršavaju napade u Afganistanu i onda se vraćaju natrag u Pakistan, te da će afganistanske snage od sada raditi isto. Smatra se kako se oba talibanska vođe Baitullah Mehsud i Mula Omar skrivaju u Pakistanu, a Karzai im je sad poručio kako će ih sada "napasti u njihovoj kući".

"To je cesta koja ide u dva smjera, a Afganistanci su jako dobri u putovanjima i vraćanju kući. Obavit ćemo to putovanje, pronaći ćemo ih i likvidirati. Osvetiti ćemo im se za sve loše što su učinili u Afganistanu u posljednjih nekoliko godina", rekao je Karzai.

Ovo je dosad najoštrije upozorenje koje su afganistanske vlasti uputile Pakistanu. Još nije poznato kako su pakistanski čelnici reagirali na prijetnje Afganistana.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika