16.06.2008. / 14:35

Autor: Katarina Zorić

RIJEKA

Svjedoci: Kirurg Šimić je uzimao mito

Svjedokinja Ljerka Krajnović koja je prva prijavila policiji Šimićevo uzimanje mitate pomogla USKOK-u prikupiti dokaze protiv njega, trebala bi svjedočiti u četvrtak, 19. lipnja

U nastavku glavne rasprave na Županijskom sudu u Rijeci na suđenju kirurgu Ognjenu Šimiću svjedoci su danas ponovili da je Šimić uzimao mito. Svjedočilo je sedam od 11 svjedoka, pacijenata te njihovih rođaka i svi su ponovili svoje iskaze iz istrage.

Svjedokinja Ljerka Krajnović koja je prva prijavila policiji Šimićevo uzimanje mitate pomogla USKOK-u prikupiti dokaze protiv njega, trebala bi svjedočiti u četvrtak, 19. lipnja.

Rasprava je bila prekinuta prije mjesec dana jer je otkazana obrana dotadašnjoj trojici Šimićevih branitelja. Predsjednica Sudskog vijeća u tom predmetu sutkinja Ika Šarić naložila je tada da se Šimiću odredi branitelj po službenoj dužnosti, kako se suđenje ne bi odugovlačilo ako Šimić sam ne pronađe branitelja. Branitelj po službenoj dužnosti postao je Slobodan Večerina, a Šimić je za branitelja sam odabrao još i Gorana Marjanovića.

Kirurg Ognjen Šimić optužen je da je kao pročelnik Klinike za kardijalnu i vaskularnu kirurgiju riječkog KBC-a od 1998. do 2006. u 18 slučajeva primio ukupno 210.000 kuna mita te da je nezakonito stečen novac prikrivao kupnjom nekretnina, automobila i polaganjem na bankovne račune.

Vezane vijesti

Vrhovni sud BiH: Šimiću dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita

Vrhovni sud BiH: Šimiću dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine izrekao je pravomoćnu presudu od dvije i pol godine zatvora liječniku Ognjenu Šimiću zbog primanja mita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika