27.06.2008. / 18:37

Autor: Marko Biočina

Lažni incident

Zdenko Duka: "Ja uopće ne znam što se događa"

Povodom njegove izjave za internetski portal Javno o tome kako će Ivo Pukanić biti kažnjen ukoliko je stvarno napao fotoreportera Javnog, kontaktirali smo predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Zdenka Duku.

Upitali smo ga hoće li Hrvatsko novinarsko društvo reagirati ako se kroz istragu utvrdi kako je fotograf portala Javno iscenirao cijeli incident. Duka se poprilično zbunio kad smo ga nazvali te je prvo počeo obrazlagati izjavu koju je prethodno dao Javnom.

"Gledajte, ja uopće ne znam što se događa, nisam u Zagrebu. Izjava koju sam dao je bila općenita, u stilu "ako je netko zgriješio mora odgovarati". Nisam kroz svoju izjavu želio prejudicirati nečiju krivnju. Mislim da je to bila korektna izjava na općenitoj razini", vrlo je rastreseno rekao Duka.

Na naš ponovljeni upit hoće li HND reagirati ako se utvrdi da je portal Javno namjerno dezinformirao javnost, Duka je odgovorio: "Hoće, reagirat će. Iako, vrlo mi je teško govoriti ovako na pamet. Ponavljam, poziv od novinara Javnog mi je bio prvi glas da se nešto dogodilo, nisam u Zagrebu. Možete li mi vi ispričati što se dogodilo?".

Duki smo preporučili da sam pogleda snimku nadzornih kamera na Nacionalovom internetskom portalu i uvjeri se kako nije bilo nikakvog napada. "Nemam internet u blizini. Ispričajte mi što se po vama dogodilo", rekao je Duka. Nakon što smo mu prepričali sadržaj snimke nadzorne kamere, Duka je ustvrdio kako se to značajno ne razlikuje od onoga što su mu ispričali novinari Javnog.

Na naše pitanje na temelju čega je onda uopće spekulirao s krivicom Ive Pukanića, Zdenko Duka se zbunio. "Ne znam, gledajte, to je vrlo osjetljiva stvar. Teško mi je išta komentirati, već sam rekao da nisam u Zagrebu. U svakom slučaju, mislim da je najbolje da policija istraži cijelu stvar", završio je razgovor Duka.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika