30.06.2008. / 08:37

Autor: Marko Biočina

Ostanak kapetana

Niko Kovač će i dalje nastupati za reprezentaciju

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač i dalje će nastupati za tu momčad. Iako je već nakon šokantnog poraza od Turske na Europskom prvenstvu najavio kako će se oprostiti, Kovač je sedam dana boravio na odmoru u Brelima kraj Makarske i u tom razdoblju je odlučio promijeniti odluku.

"Već sam bio odlučio da ću prestati igrati za reprezentaciju, a onda sam za ovih sedam dana boravka u Brelima shvatio da moram promijeniti odluku. Vidio sam kako narod diše i to mi je puno pomoglo. Na svakom koraku prilazili su mi ljudi i govorili da ostanem. Nakon toga sam čuo i što je na televiziji Slaven govorio o meni. Nazvao sam ga, zahvalio mu na tim riječima i kazao da ostajem na raspolaganju. Imamo odličnu momčad, sve su to pravi momci koje volim, obožavam. I teško mi je bilo ostaviti ih. Ali, sve je to manje bitno. Da sam u bilo kojem trenutku osjetio da nisam pravi, otišao bih. Kao što ću učiniti kada osjetim da igrački ne zadovoljavam", rekao je Niko Kovač za Večernji list.

Naglasio je kako se ova odluka odnosi na slijedećih godinu dana, a kako će nakon toga opet procijeniti u kakvom je zdravstvenom i igračkom stanju. Također, kaže kako ga je u odluci da nastavi nastupati za reprezentaciju podržala i obitelj, te kako je to bio ključan faktor: "Okupila se šira obitelj. Razgovarali smo, neki su bili za, neki protiv. Ipak, kad sam sjeo sa suprugom za stol, zajedno smo odlučili da trebam nastaviti. To je bilo ključno, da je obitelj bila protiv, drukčije bih odlučio. Iza mene je mnogo godina putovanja, izostanaka, ali supruga zna da se sada radi o mjesecima ili još o godini-dvije".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika