03.07.2008. / 14:20

Autor: Lovro Vukojević

Priznanje

Crna Gora će priznati Kosovo

"Hoće li to biti prije ili kasnije zaista u ovom trenutku ne bi mogao odgovoriti ni ja niti bilo tko. To će se desiti onda kada procijenimo da je to politički najbolje za Crnu Goru", poručio je Roćen

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Milan Roćen izjavio je danas je u podgoričkom dnevniku Vijesti da će Crna Gora priznati Kosovo, ali još nije poznato kada će do toga doći. "Hoće li to biti prije ili kasnije zaista u ovom trenutku ne bi mogao odgovoriti ni ja niti bilo tko. To će se desiti onda kada procijenimo da je to politički najbolje za Crnu Goru", poručio je Roćen.

Roćen je dodao da se stajalište Crne Gore po pitanju Kosova nije promijenilo, i dalje smatraju da taj problem treba riješiti pregovaranjem uz posredovanje međunarodne zajednice, ali, s druge strane, ističe da se situacija promijenila jer je Kosovo proglasilo neovisnost.

Upitan zašto je Crnoj Gori trebalo toliko vremena da se odluči priznati Kosovo, Roćen je izjavio da nisu željeli dodatno destabilizirati situaciju u Srbiji i ostatku regije. "Nama je najveći interes da imamo najbolje moguće odnose sa svima u regiji.

Dakle, i sa Srbijom i s Kosovom, s kojima graničimo, ali i sa svima u regiji", rekao je Roćen. Prema njegovim riječima, Crna Gora će slijediti svoj strateški interes, a to je članstvo u Europskoj uniji i NATO-u i, sukladno tome, donijeti odluku o Kosovu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika