Objavljeno u Nacionalu br. 660, 2008-07-08

Autor: Kristina Gaćarić

Galerija

Monografija za deset godina glumaca u Zagvozdu

U Zagrebu je 24. lipnja predstavljena monografija “Glumci u Zagvozdu – deset godina kazališnih susreta”. Vedran Mlikota, glumac i osnivač kazališnog festivala u Zagvozdu, objasnio je: “Prošle godine proslavili smo 10 godina festivala, a ove godine Školska knjiga objavila je monografiju. Objavili smo je sada kako bi u nju bilo uvršteno svih 10 godina”.

Monografija sadrži fotografije i podatke o geografskom položaju Zagvozda, povijesti i kulturnim znamenitostima. Predstavljene su i sve predstave tijekom godina i brojni sudionici festivala. “Na monografiji sam radio dvije godine i uvršteni su tekstovi 40 glumaca koji su kroz pjesmu ili prozu opisali utiske o Zagvozdu.

Predgovor “Kazalište u kamenu”, napisao je Ante Žužul, predsjednik uprave Školske knjige”. Jedanaesti “Glumci u Zagvozdu” započeli su 28. lipnja predstavom “Opera za tri groša”, a ovo će ljeto biti prikazano 12 kazališnih predstava, održat će se jedna izložba i 4 koncerta, a 14. kolovoza bit će promocija monografije. Ulaz na festival je besplatan, nema nagrada, a traje do 16. kolovoza.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika