15.07.2008. / 16:51

Autor: Marko Muždalo

Dvostruki prvak u veslanju

Mađarski olimpijac preminuo za vrijeme treninga

Tridesetšestogodišnji Kolonics u Pekingu je trebao nastupiti u kanuu dvokleku na 500 i tisuću metara, sa reprezentativnim kolegom Gyorgyjem Kozmannom, a ovo su mu trebale biti pete Igre.

Gyorgy Kolonics, mađarski kanuist na mirnim vodama i dvostruki olimpijski prvak, koji se pripremao za nadolazeće Olimpijske igre, umro je danas za vrijeme treninga, objavila je mađarska novinska agencija MTI.

Tridesetšestogodišnji Kolonics u Pekingu je trebao nastupiti u kanuu dvokleku na 500 i tisuću metara, sa reprezentativnim kolegom Gyorgyjem Kozmannom, na ukupno petim po redu Igrama.

'Za vrijeme jutarnjeg treninga Kolonics je iznenada osjetio slabost, te je izgubio svijest. Pokušali smo ga oživjeti, ali nažalost nismo uspjeli.',izjavio predsjednik Mađarskog kajak i kanu saveza Etele Barath. Pretpostavlja se da je Kolonicsu otkazalo srce.

Kolonics je na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti osvojio zlato u dvokleku na 500 metara i broncu na tisuću metara, a četiri godine kasnije u Sydneyu pobijedio je u jednokleku na 500 metara. Bio je i rekorder Svjetskih prvenstava sa 15 osvojenih zlatnih medalja, te jedan od kandidata za mađarskog stjegonošu na igrama u Pekingu.

Vezane vijesti

Maksimalno dvije muhe u javnim zahodima

Maksimalno dvije muhe u javnim zahodima

Pekinška gradska uprava postavila je nove standarde kada je riječ o održavanju čistoće u javnim zahodima, a među njima je i odredba prema kojoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika