03.08.2008. / 16:56

Autor: Katarina Zorić

Lociran nestali zrakoplov

Još se ne zna kad počinje izvlačenje zrakoplova

Zrakoplov će se prevesti u hangar i tada će se postupno napraviti rekonstrukcija leta od početka do pada

 Još se ne zna kada će se iz mora početi izvlačiti zrakoplov, koji je s tijelima stradalih lociran jutros jugozapadno od otočića Mežanj kod Dugog Otoka, izjavio je HINA-i istražitelj za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović .

"Situacija je teška, jer je zrakoplov pronađen na kritičnoj dubini većoj od 60 metara", rekao je Vodanović. Dodao je da su barokomore za ronioce i helikopteri spremni, a odluka o početku akcije izvlačenja upravo se donosi.

Po njegovim riječima, kako se ne zna uzrok pada, a stradali zrakoplov nema "crnu kutiju", zrakoplov će se prevesti u hangar i tada postupno napraviti rekonstrukcija leta od početka do pada.

Kamere su jutros u 9 sati i 25 minuta potvrdile pronalazak nestalog zrakoplova u kojem se nalaze i tijela pilota i njegovog učenika.Na mjesto događaja rano jutros upućeni su ronioci iz Maloga Lošinja te podvodna kamera koja je jučer sa specijalnom opremom dopremljena iz Zagreba.

Zrakoplov Lufthansine pilotske škole tipa piper 44 nestao je u petak oko 12,30 sati s radara kontrole zračne plovidbe, a u njemu su bili 36-godišnji hrvatski pilot Danijel Oleks i talijanski učenik 24-godišnji Alessandro D'Agatta.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika