11.08.2008. / 08:43

Autor: Marko Biočina

Peking 2008

Marin Čilić pobjedom u drugo kolo

U slijedećem kolu 19-godišnji Čilić igrat će protiv Čileanca Fernanda Gonzalesa kojeg je pobijedio u trećem kolu ovogodišnjeg Australian Opena

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo olimpijskog teniskog turnira nakon što je nakon što je pobijedio Argentinca Juana Monaca. Čilić i Monaco svoj su meč započeli jučer, ali je igra prekinuta zbog kiše pri rezultatu 1:1 u setovima. Čilić je sigurnom igrom osvojio prvi set, te propustio meč loptu u drugom, da bi se Argentinac vratio i u tie breaku osvojio taj set.

Tada je počela kiša, a rano jutros kada je meč nastavljen hrvatski je tenisač dominirao. Čilić je čak tri puta u tom periodu igre oduzeo Argentinčev servis te na kraju sigurno priveo set kraju rezultatom 6:3. U slijedećem kolu 19-godišnji Čilić igrat će protiv još jednog Južnoamerikanca, Fernanda Gonzalesa iz Čilea.

Upravo je protiv Gonzalesa Čilić postigao jednu od najvećih pobjeda u svojoj dosadašnjoj karijeri. Bilo je to u trećem kolu ovogodišnjeg Australian Opena kad je hrvatski predstavnik slavio rezultatom 3:1 u setovima.

Gonzales je inače na prošloj Olimpijadi u Ateni osvojio broncu u pojedinačnoj konkurenciji, dok je sa sunarodnjakom Nicolasom Massuom osvojio zlatnu medalju u konkurenciji parova.

Marin Čilić je zbog zdravstvenih problema Marija Ančića, Ivana Ljubičića i ive Karlovića ostao jedini hrvatski tenisač na Olimpijskim igrama, a ako želi poibijediti Gonzalesa morat će pokušati iznimno visoku kvalitetu igre koju je prikazao u trećem setu protiv Monaca ovog puta zadržati tijekom cijelog trajanja meča.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika