20.08.2008. / 13:54

Autor: Marko Biočina

Pobjeda rukometaša

Hrvatska u polufinalu OI

Najzaslužniji za pobjedu protiv Danske svakako su Goran Šprem koji je imao izvrsnu realizaciju i zabio dva bitna gola u završnici, te vratar Mirko Alilović koji je kroz cijelu utakmicu branio na vrlo visokom nivou

Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Olimpijskih igara nakon pobjede protiv reprezentacije Danske rezultatom 26:24. U polufinalu Hrvatska će igrati protiv Francuske, koja je danas ujutro bila bolja od Rusije.

Hrvatska je utakmicu počela odlično, obrana je funkcionirala, tako da Danci nisu mogli pronaći put do mreže vrlo dobrog Mirka Alilovića. Kontranapade je odlično koristio Goran Šprem. Već nakon nekoliko desetak minuta igre Hrvatska je vodila 6:2, a danski izbornik Wilbek bio je prisiljen pozvati minutu odmora.

Nakon toga Danci su počeli igrati bolje, tako da je došlo do izjednačenja pri rezultatu 11:11. Do kraja poluvremena igralo se gol za gol, no pogotkom Metličića u posljednjoj sekundi prvog poluvremena Hrvatska je otišla na odmor s dva pogotka prednosti pri rezultatu 14:12.

Drugo poluvrijeme bolje su započeli Danci koji su prvo izjednačili na 16:16, a zatim i poveli s dva gola prednosti. Golovima Lackovića i Džombe iz sedmeraca Hrvatska se vratila, a nakon tog zahvaljujući Alilovićevim obranama i povela 22:20. U samoj završnici utakmice španjolski suci su dosudili dva vrlo dvojbena sedmerca.

Ipak, s dva goditka Gorana Šprema, koje je postigao iz vrlo teških pozicija, Hrvatska je stigla do nedostižne prednosti. Hrvatska je pobijedila Dansku nakon dva uzastopna poraza na velikim natjecanjima.

U polufinalu naše rukometaše očekuje sraz s Francuskom, koja nas je pobijedila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i u ranijoj fazi natjecanja na Olimpijskim igrama.

Najzaslužniji za pobjedu protiv Danske svakako su Goran Šprem koji je imao izvrsnu realizaciju i zabio dva bitna gola u završnici, te vratar Mirko Alilović koji je kroz cijelu utakmicu branio na vrlo visokom nivou.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika