05.09.2008. / 12:11

Autor: Nina Tomljanović, Ida Dretar

Liječnički kodeks

Disciplinski postupak protiv neurologa dr. Željka Klisovića

Prema liječničkom kodeksu i Zakonu o liječništvu, Klisović je svoje sumnje trebao prvo prijaviti Povjerenstvu HLK-a koje je dužno u takvim slučajevima dati stručno mišljenje

Neurolog KB Dubrava dr.Željko Klisović, prekršio je liječnički kodeks i Zakon o liječništvu kada je javno optužio svojeg kolegu šefa Odjela prof. Anđelka Vrca za smrt više pacijenata koji su se liječili na Odjelu za neurologiju u toj bolnici, potvrdio je danas predsjednik Hrvatske liječničke komore Hrvoje Minigo. Zbog toga će povjerenstvo za medicinski etiku i dentologiju Hrvatske liječničke komore pokrenuti disciplinski postupak protiv dr. Klisovića.

Prema liječničkom kodeksu i Zakonu o liječništvu, Klisović je svoje sumnje trebao prvo prijaviti Povjerenstvu HLK-a koje je dužno u takvim slučajevima dati stručno mišljenje. Povjerenstvo za etiku i dentologiju već je ranije izreklo javnu opomenu Kliševiću zbog kršenja medicinske etike .Posebno povjerenstvo HLK-a obavilo je stručni nadzor rada Odjela za neurologiju KB-a Dubrava te utvrdilo stručne i organizacijske manjkavosti, o čemu je nalaz poslalo Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi na daljnje postupanje, rekao je predsjednik Komore.

Zaključeno je da zbog loše organizacije rada, u kojoj su liječnici preopterećeni velikim brojem dežurstava, trpi stručni rad, manjkavo je vođena medicinska dokumentacija te se ne primjenjuju suvremene metode liječenja neuroloških bolesnika.Povjerenstvo je utvrdilo da je liječenje dvoje pacijenata na početku bilo manjkavo ali se ne može tvrditi da bi ishod njihovih bolesti bio drugačiji da je primijenjena njihova hitna obrada, a za ostalih troje umrlih pacijenata nije utvrđen nikakav propust.

Željko Klisović nacionalu je početkom kolovoza dao intervju koji možete pročitati ovdje.

"Olympus" najavljuje tužbu protiv dr. Klisovića

Tvrtka "Olimpus" je poslala priopćenje u kojem demantira optužbe neurologa Željka Klisovića o poslovnoj sprezi te tvrtke s ravnateljem bolnice Milanom Kujundžićem te je najavila pokretanje sudske tužbe protiv Klisovića zbog neistina koje nanose štetu poslovnom ugledu tvrtke.

Direktor podružnice "Olympusa" u Hrvatskoj Krešimir Drašković napominje da se prodaja svih roba i usluga hrvatskim zdravstvenih ustanovama obavlja u skladu sa zakonom. Riječ je o laboratorijskoj i medicinskoj dijagnostici te endoskopskoj opremi.

U priopćenju se navodi da KB Dubrava u ukupnom godišnjem prometu medicinske opreme "Olympusa" sudjeluje s tek nešto više od tri posto.

Prije dva dana Klisović je optužio ravnatelja KB-a Dubrava Milana Kujundžića za namještanje poslova tvrtki "Olympus", koji navodno dosežu višemilijunske iznose.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika