09.09.2008. / 22:02

Autor: Marko Biočina

UEFA Futsal Cup

MNK Nacional pobijedio mađarskog prvaka

Usprkos činjenici da se utakmica igrala pred više od dvije tisuće domaćih navijača Nacional je od početka do kraja imao inicijativu, kontrolirao igru te na kraju pobijedio rezultatom 4:0

Nacional je potpuno nadigrao Mađare, iako su oni igrali na domaćem terenuNacional je potpuno nadigrao Mađare, iako su oni igrali na domaćem terenuMNK Nacional je pobjedom započeo svoj nastup na turniru skupine 4 UEFA Futsal Cupa koji se igra u mađarskom gradu Debrecenu. Hrvatski predstavnik u ovom najcjenjenijem europskom malonogometnom natjecanju u svojoj je prvoj utakmici uvjerljivo svladao mađarskog prvaka i domaću momčad Berretyuojfalu rezultatom 4:0.

Usprkos činjenici da se utakmica igrala pred više od dvije tisuće domaćih navijača Nacional je od samog početka preuzeo inicijativu te kontrolirao igru. Već u 8. minuti hrvatski je predstavnik mogao povesti kad je Leskovar promašio vrlo izglednu priliku. Nova dobra akcija Nacionala dogodila se u 10. minuti kad je Matija Capar prebacio protivničkog vratara, ali je jedan od mađarskih igrača uspio izbaciti loptu sa same gol crte.

U tim trenucima hrvatska je momčad potpuno dominirala nad protivnicima, tako da je mađarski trener bio prisiljen pozvati minutu odmora. Ipak, tek minutu nakon prekida, Nacional dolazi u vodstvo pogotkom Tihomira Novaka. S tim rezultatom momčadi su otišle na poluvrijeme.

U drugom dijelu nastavila se dobra igra Nacionala. Domaćini su pokušali preuzeti terensku inicijativu, ali to je otvorilo puno prostora za kontranapade hrvatske momčadi. U 26. minuti Nacional je povećao svoje vodstvo, a strijelac je po drugi put na utakmici bio Tihomir Novak. Taj zgoditak potpuno je šokirao mađarsku momčad koja se do kraja utakmice nije uspjela oporaviti.

S druge strane, Nacional je igrao vrlo diciplinirano u obrani i konstantno prijetio brzim kontranapadima. Tako je 33. minuti Kujtim Morina odličnim udarcem lijevom nogom s 10 metara pogodio mrežu mađarskog vratara i povisio prednost Nacionala na nedostižnih 3:0.

Do kraja su Mađari pokušali igrati bez vratara, s igračem više u polju, no ni tako nisu ozbiljnije uspjeli ugroziti gol danas sigurnog vratar Švigira. Upravo je Švigir postigaop i posljednji gol na utakmici, kad je ngom preko vcijelog terena pogodio gol domaćina.

Svu svemu, Nacional se u prvoj utakmici predstavio u vrlo lijepom svjetlu, ali ključna utakmica za prolaz u drugi krug natjecanja nesumnjivo će biti susret protiv ukrajinskog prvaka Shakhtara, koji je svom prvom nastupu deklasirao neizozemskog predstavnika FC Blok rezultatom 4:0.

Fotogalerija

  • Nacional je potpuno nadigrao Mađare, iako su oni igrali na domaćem terenu

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika