15.09.2008. / 10:05

Autor: Jelena Badovinac

Extra

Sudbina nam ih je odnijela

Potresna ispovijest Dijane Dvornik koja je u nekoliko mjeseci izgubila supruga Borisa i sin Dina; u svom splitskom domu Extrinoj je novinarki ispričala kako se nosi s gubitkom te se uz smijeh i suze prisjetila lijepih uspomena koje su zajedno proživjeli

Dijana Dvornik, majka nedavno preminulog pjevača Dine Dvornika, tijekom našeg dvosatnog razgovora nijednom nije zaplakala. Nekoliko puta je preskočila koju riječ, tek da bi progutala suze. Razgovarale smo u njezinom stanu u Splitu, u kojem je do prije pet mjeseci živio i njezin suprug, također pokojni glumac Boris Dvornik. Bila je odjevena u crninu, od nakita je imala samo zlatnu ogrlicu s križem oko vrata i vjenčani prsten. No, nekoliko puta smo se i nasmijale, pogotovo kad je prepričavala obiteljske situacije. Odvela me u Dinovu momačku sobu i ispričala mi kako je jednog dana donio ulje na platnu velikih dimenzija koje je i danas visi na zidu, s likom žene koja pokazuje golu stražnjicu i rekao: "Mama, ovo mi je da neki čovik, ja san je nosija po cilon Splitu ispod ruke, stavi je ti u moju sobu, ja to ne mogu s ničin prevesti u Zagreb." Dijana Dvornik na mene je ostavila dojam iznimno čvrste, snažne i duhovite žene koja se na nevjerojatno priseban način pomirila s obiteljskom tragedijom koja je zadesila cijelu obitelj.

EXTRA:Kako je izgledao vaš posljednji susret s Dinom?

-Dino je s obitelji bio mjesec dana u Sutivanu na Braču, ja sam bila u Splitu da im ne smetam. Baš mi je Danijela pričala kako nikada nisu ljepše proveli ljeto nego ovih mjesec dana. Dino je šetao, čak se bio i nadebljao dva, tri kilograma. Na povratku u Zagreb, dva dana prije nego što je umro ostali su jedan dan kod mene. Bio je dobro raspoložen, odmor mu je godio i nije mu se vraćalo u Zagreb. Sjećam se da mi je u jednom trenutku rekao: "Mama, Zagreb je grad u kojem živim već 20 godina, ima tamo dobrih ljudi, ali ja imam osjećaj kao da mi je taj grad jedna teška kapa na glavi koja me pritišće. U Split kad dođem sve je drugačije, vedrijek, veselije." Pozdravili smo se, poljubio me i pošli su u Zagreb.

EXTRA: Tko vam je javio tu nesretnu vijest?

-Jedna prijateljica, Nera. Nitko od mojih me nije htio nazvati. Nitko nije želio biti taj prvi koji će mi reći. U prvi mah nisam vjerovala. Kada sam nakon toga nazvala Danijelu i čula ju kako plače na telefon, znala sam da je istina. U Zagreb me dan kasnije vozio obiteljski prijatelj Brico, koji je ujedno i Dinov vjenčani kum. Pokopali smo ga tamo jer bih i ja sama, kao i Danijela, htjela da moj muž bude pokopan tamo gdje ja živim. I Boris mi je uvijek govorio kako želi da ga se kremira, no toga u Splitu nema i nisam mu to mogla učiniti. Dinov sprovod je bio baš onakav kako je Dino i živio. Vesel, poseban i dostojanstven.

Ostatak razgovora pročitajte u novom broju Extre...

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika