Objavljeno u Nacionalu br. 671, 2008-09-22

Autor: Ante Mihić

Trend

Honda Accord Tourer - snažan motor, novi i bolji dizajn i velika prostranost

Svake godine Honda nastoji tržištu predstaviti model kojim bi nadmašila konkurenciju i automobil koji će zadovoljiti visoke kriterije automobilskih stručnjaka. Poznata je kvaliteta Hondinih motora, ali u posljednje vrijeme Honda sve više pažnje posvećuje i dizajnu svojih automobila, koji je vrlo bitan kada se daje konačna ocjena o karakteristikama pojedinog vozila.

Novi Accord Tourer ima novi, energičniji i mogli bismo reći ljepši dizajn. Karakteriziraju ga oštri rubovi vanjske karoserije s izraženim blatobranima, koji ovom automobilu daju i sportska obilježja. Kako bi se u potpunosti uklopio u sportskih duh, ovaj karavan pokretan je poboljšanim 2.4 litrenim benzinskim i-VTEC agregatom, snage 201 KS. Velika snaga i dobra vozna svojstva omogućavala su nam maksimalnu brzinu od 225 km/h, a do 100 km ubrzavali smo za 8,1 sekundu. Osim impresivne snage, moramo pohvaliti i potrošnju Honde Accord Tourer koja je u prosjeku iznosila vrlo prihvatljivih 9,2 litara na 100 kilometara.

Automobil je opremljen i mnogim naprednim tehnologijama, a najzanimljiviji je Lane Keeping Assist System, sustav koji raspoznaje vozne trake u kojima se automobil kreće pomoću obrade slika koje se dobivaju kamerom smještenom iza vjetrobranskog stakla. Uz niz inovativnih rješenja, Honda i dalje ima i vrlo lijepu unutrašnjost, s velikim brojem prekidača ali i s vrlo preglednim kokpitom. Cijena testnog modela iznosi 296.900 kuna, što je prihvatljiv iznos s obzirom na mogućnosti ovog automobila i bogatu serijsku opremu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika