Objavljeno u Nacionalu br. 672, 2008-09-29

Autor: Marko Biočina

Karijera i novac

TriGranit investira 500 milijuna eura u zagrebačkoj četvrti Lanište

Ovog tjedna trebao bi biti položen kamen temeljac za trgovački centar kojim će kompanija TriGranit Hrvatska započeti veliki investicijski ciklus u zagrebačkoj četvrti Lanište. U sljedećih nekoliko godina TriGranit će na gradnju u toj četvrti potrošiti više od 500 milijuna eura. Prvo će se graditi Arena centar, veliki trgovački centar u neposrednoj blizini Arene Zagreb.

Trgovački centar prostirat će se na 175 tisuća četvornih metara, a površina za iznajmljivanje iznosit će 60 tisuća kvadrata. Prva faza projekta odnosi se na izgradnju trgovačko-zabavnog centra vrijednog 220 milijuna eura. U drugoj fazi izgradit će se poslovni i stambeni tornjevi te hotel. U TriGranitu kažu da žele izgraditi centar koji će postati novo društveno okupljalište Zagreba i šire okolice te biti jedinstven po bogatstvu ponude koja obuhvaća trgovačke, sportske, kulturne i zabavne sadržaje.

Jedna od posebnosti Arena centra bit će prilagođenost osobama s invaliditetom, uključujući slabovidne i gluhonijeme, stoga će to biti prvi takav trgovački centar u Europi. Arena centar će imati deset velikih zakupaca te više od 200 trgovina manje i srednje veličine, Ipercoopov hipermarket na 10.000 kvadrata i CineStarovo multipleks kino s devet dvorana. Centar će imati i parkirališna mjesta za 3500 automobila, a većina će ih biti u podzemnoj garaži. Bit će otvoreno 3000 radnih mjesta.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika