Objavljeno u Nacionalu br. 672, 2008-09-29

Autor: Ante Mihić

Trend

Audijevi modeli kao potvrda dominacije snage i futurističkih rješenja

Audi A6Audi A6Prije desetak dana u Düsseldorfu Audi je organizirao međunarodnu prezentaciju redizajniranog Audijeva modela A6. Uz model A6 predstavljeni su i model RS6 te Audijev SUV Q7 s novim V12 turbo dizelskim motorom. Redizajnirani Audi A6 sada podsjeća na luksuzniji model A8. Iako su promjene minimalne, na prednjem dijelu maske te stražnjim svjetlima ipak je vidljiva promjena koja ovom automobilu daje još ljepši izgled.

U unutrašnjosti nema većih promjena. Audi A6 je poslovna limuzina u premium segmentu koju krasi elegantnost, kvaliteta izrade i komfor za putnike u vozilu. Najveća novost u Audiju A6 je novi motor 3.0 TFSI koji razvija 290 konjskih snaga. Uz snažan motor, Audi je još jednom potvrdio odlična vozna svojstva svojih automobila, a sve ostale karakteristike na najvišoj su razini. Uz redizajnirani model A6 imali smo priliku testirati i limuzinsku izvedbu modela RS6.

Model RS6 najsportskija je verzija Audija A6. Čak 580 konjskih snaga, ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4,5 sekunda te maksimalna brzina od 320 kilometara na sat jasno pokazuju kolika je snaga i kakve su mogućnosti modela RS6. Nakon modela RS6 vozili smo Audi Q7 s novim 6.0 V12 TDI motorom koji razvija 500 konjskih snaga. S tim motorom Audi je proizveo najbrži serijski SUV na svijetu. Audi Q7 bio je opremljen TV-om, hladnjakom za piće, te posebnim, stiliziranim audiosustavom Bosse. Iako cijene za hrvatsko tržište još nisu definirane, Audijevi modeli će zbog svojih karakteristika i kvalitete privući kupce, a sve ono što pružaju ti automobili zadovoljit će i najzahtjevnije vozače.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika