17.10.2008. / 09:55

Autor: Petra Horvat

Slučaj Vrbani III

Predstavnik stanara primio prijeteće pismo

'Vole, ne javljaj se više jerbo bi mogel proći kak i ono piskaralo Miljuš i cinkaroš Rađenović, a ima ih još na spisku', samo je dio pisma neugodnog i prijetećeg sadržaja koje je predstavnik stanara Vrbani III pronašao u svom poštanskom sandučiću

Policija u Heinzelovoj ulici u Zagrebu danas je zaprimila prijavu Wiliema Thura, predstavnika stanara Palinovečke 19 i j k l, zbog otvorenih prijetnji koje je primio prije nekoliko dana. Thuru su, za sada nepoznati počinitelji, u poštanski sandučić ubacili prijeteće pismo u kojem je upozoren da "začepi gubicu jer će inače završiti kao piskaralo Miljuš i cinkaroš Rađenović".

Thur, koji je prijetnje prijavio u pratnji odvjetnice stanara Vrbani III. Ljiljane Maravić Pirš, izjavio je da je prijetnje shvatio ozbiljno, te da se boji jer su slične prijetnje ranije dobivali i drugi stanari.

“Kaj se praviš važan, kak si nas zaje... za vodu, kaj naše novčeke djeliš s advokaticom. Sve zna to tvoja susjeda iz ulaza. Zašto se nisi potpisao (na dopise vlastima u ime stanara) imenom i prezimenom? Praviš se pravednikom, a glup si ko k... Vole, ne javljaj se više jerbo bi mogel proći kak i ono piskaralo Miljuš i cinkaroš Rađenović, a ima ih još na spisku. Zaveži gubicu za sve vjekove jer i tebi more biti amen”, piše u rukom pisanom prijetećem pismu u kojem se spominje i ime odvjetnice stanara Ljiljana Pirš.

"Tražim od policije da riješi ovaj problem i da mi pruži zaštitu", kazao je ustrašeni Thur, no nije želio nagađati tko mu je zaprijetio.

"Smatramo da je prijetnja upućena svim stanarima. Ne želimo nikoga optužiti za taj čin, ali želimo da policija što prije otkrije osobu ili osobe koje su napisale pismo", kazala je odvjetnica stanara Vrbani III. i naglasila da je jako zadovoljna reakcijom policije i inspektorom Klarićem, koji su im obećali pružiti zaštitu.

Ovo pismo nije prva prijetnja upućena stanarima. Na kućne adrese nekoliko stanara, još na početku slučaja Vrbani, također su stizala pisma sličnog prijetećeg sadržaja, zbog čega su se uplašili za vlastitu sigurnost.

Stanari Vrbana III nezadovoljni su što odgovorne institucije već više od dvije godine nisu uspjele pronači krivca za zagađenu vodu, iako su dokumente o zagađenoj vodi državnom odvjetništvu poslali još prije godinu dana. Općinsko je državno odvjetništvo prije otprilike tjedan dana napokon odlučilo pokrenuti slučaj, a za sada je osumnjičeno pet osoba, zbog čega će se provesti novo toksikološko vještačenje. Sudski vještak će prikupiti dokaze i dati svoj sud o slučaju.

Stanovi u Vrbanima izgrađeni su mimo projekta, a gradila ih je tvrtka Zagrebgradnja. Stanari od useljenja nemaju pitku vodu, a nakon analiza vode i cijevi utvrđeno je da je najvjerojatniji krivac izolacijska masa koja je krivo postavljena. Stanari traže da se cijevi izmijene, te su s odvjetnicom Ljiljanom Maravić Pirš podnijeli kaznenu prijavu protiv izvođača, investitora i nadzora radova.

Prije nekoliko dana stanari su obaviješteni da je investitor projekta Geoprojekt podigao tužbu protiv njih zbog rušenja poslovnog ugleda te od njih traži milijun kuna odštete.

Vezane vijesti

Vodu u Vrbanima zagadila podna izolacija

Otkriven je uzrok onečišćenih cijevi u zagrebačkom naselju Vrbani III. Riječ je o izolacijskoj smjesi koja se postavljala u podove. Majstor koji je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika