05.12.2008. / 10:04

Autor: Ivana Zobenica

'Sporna suradnja s ICTY-em'

Timmermans: Hrvatska nije spremna za članstvo u EU

''Kao i Srbija, Hrvatska mora u potpunosti surađivati s UN-ovim Međunarodnim sudom za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije u Den Haagu. Ono što smo u posljednje vrijeme vidjeli po tom pitanju, razlog je za zabrinutost', rekao je Timmermans nizozemskom listu

Prema pisanju nizozemskog lista NRC Handelsblatt, nizozemski ministar za europske poslove Frans Timmermans je izjavio kako Hrvatska još nije spremna za članstvo u Europskoj uniji. Reakcija je to na procjenu Europske komisije koja je prošlog mjeseca poručila Hrvatskoj da bi pristupne pregovore mogla zaključiti do kraja iduće godine ukoliko požuri s pripremama. Prema njihovu pisanju Frans Timmermans je u potpunoj oporeci sa stavom europskog povjerenika za proširenje, Ollija Rehna. ''Mi se u potpunosti ne slažemo.'', rekao je Timmermans komentirajući Rehnove zaključke.

''Kao i Srbija, Hrvatska mora u potpunosti surađivati s UN-ovim Međunarodnim sudom za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije u Den Haagu. Ono što smo u posljednje vrijeme vidjeli glede toga razlog je za zabrinutost.'', rekao je Timmermans nizozemskom listu. Podsjetimo, svaka od članica EU-a može blokirati pojedina pregovaračka poglavlja zemlji kandidatu kao i pristupanje EU-u nakon zatvaranja pregovora.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika