20.12.2008. / 11:48

Autor: Dean Sinovčić

Baz Luhrmann režirat će novu verziju "Velikog Gatsbyja"

Luhrmann želi napraviti novu verziju «Velikog Gatsbyja» i podsjetiti na vrijeme pred veliku depresiju te upozoriti da se isto i sada događa, ekonomija se urušava, a zlatno vrijeme je nepovratno otišlo.

Australski redatelj Baz Luhrmann, čiji se posljednji film «Australia» sa Nicole Kidman i Hugom Jackmanom od četvrtka, 25. prosinca, počinje prikazivati u hrvatskim kinima, objavio je u intervuu za magazin The Hollywood Reporter kako će njegov slijedeći projekt biti film «Veliki Gatsby». Radi se o ekranizaciji knjige F. Scotta Fitgeralda koja je već ekranizirana 1949. godine sa Alanom Laddom i Betty Field u glavnim ulogama te 1974. godine sa Robertom Redfordom i Miom Farrow u glavnim ulogama. Radnja romana smještena je u New York, točnije Long Island, u dvadesetim godine prošlog stoljeća, pred početak velike depresije, kada je američko društvo obilježila prohibicija, opća dekadencija te procvat organiziranog kriminala i ilegalnih poslova. U centru zbivanja je milijunaš Jay Gatsby koji novcem kupuje ulaznicu u visoko društvo.Više od svega želi povratiti izgubljenu ljubav Daisy Buchanan, sada udatu za bogatog starijeg gospodina.

Redatelj Baz Luhrmann i supruga Catherine Martin na premijeri filma "Australia" u SydneyuRedatelj Baz Luhrmann i supruga Catherine Martin na premijeri filma "Australia" u SydneyuLuhrmann je izjavio kako želi napraviti novu verziju «Velikog Gatsbyja» i podsjetiti na vrijeme pred veliku depresiju te upozoriti da se isto i sada događa, ekonomija se urušava, a zlatno vrijeme je nepovratno otišlo. «Ljudi će trebati objašnjenje za to gdje smo bili i gdje se sada nalazimo a 'Veliki Gatsby' može ponuditi to objašnjenje», izjavio je Luhrmann. Iako je poznat kao redatelj koji sporo radi, pa je tako između filma «Moulin Rouge» i filma «Australia» imao stanku od sedam godina, ovog puta obećao je kako će sve biti završeno daleko brže.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika