05.01.2009. / 16:53

 

Pančevo: Očajni radnici uzeli direktora za taoca i traže isplatu plaća

Do ovog prosvjeda došlo je nakon najave da će tvornicu kupiti srpsko-litvanski konzorcij, te da će Agencija za privatizaciju uskoro poništiti kupoprodajni ugovo

Foto: www.ekapija.comFoto: www.ekapija.comRadnici tvornice mineralnih gnojiva Azoteri u Pančevu zaključali su danas svoga direktora u upravnu zgradu, blokiravši pritom sve prilaze, dok im se ne ispune svi zahtjevi. Oni traže isplatu zaostalih plaća iz protekla četiri mjeseca, te druge uvjete koje im je uprava dužna ispuniti.

Do ovog prosvjeda došlo je nakon najave da će tvornicu kupiti srpsko-litvanski konzorcij, te da će Agencija za privatizaciju uskoro poništiti kupoprodajni ugovor. Danas je održan i sastanak Agencije, sindikata i poslodavaca, na kojemu je direktor Vujadin Janković optužio državu za prodaju Azotara s brojnim nedostacima.

Sa sindikale su pak strane odgovornost za činjenicu da tvornica već mjesecima ne radi, prebacili na nove vlasnike. Oni se, prema riječima sindikata, ne pridržavaju ugovora koji su potpisali. (H.Š.)

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika